Personlig assistent

Sista ansökningsdagen: 2021-02-28
Referensnummer: C46954

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vill du vara med och göra det goda livet möjligt i Sundsvalls kommun?

Drivs du av att kunna hjälpa människor?

Vi söker just nu personliga assistenter till en kille på 16 år.

Som medarbetare hos oss har du ett viktigt och ansvarsfullt uppdrag. Du utgör ett stöd i våra enskildas dagliga livsföring och gör det möjligt för dessa att kunna leva sin vardag så normalt som möjligt.

Arbetsuppgifter

Vi på Socialförvaltningen, Stöd och Omsorg söker nu en personlig assistent till en 16 årig kille.

Arbetsuppgifterna varierar från att hjälpa till med omvårdnad och hygien, följa med på och ta initiativ till olika aktiviteter, vara ett stöd och tolk i kommunikation samt visst hushållsarbete.

Arbetstiderna kan variera över hela dygnet men är främst på kvällar och helger (ej under skoltid). Arbetet sker till största del i hemmet men kan variera utifrån den enskildes och övriga familjens önskemål och behov.

Målet är att den enskilda ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att hjälpa människor och värdesätter att hjälpa och stötta människor med funktionsnedsättning.

Vi söker dig som är en trygg, lugn och tydlig person men även lekfull, aktiv och kommunikativ.

Du är serviceinriktad och utgår från den enskildes behov i ditt arbete. Genom ditt intresse för att hjälpa tar du ansvar för din uppgift.

Då arbetet kräver goda relationer och bra samarbete med övriga familjen så läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Resor i tjänsten förekommer, därför krävs det att du har B-körkort samt tillgång till egen bil då viss arbetstid utanför den enskildes hem förkommer.

Vi välkomnar om du har tidigare vana av arbete med stöd och omvårdnad till personer med autism och utvecklingsstörning alternativt arbete med barn eller ungdomar.

Utbildning inom kognitivt förhållningssätt, tydliggörande pedagogik, lågaffektivit bemötande och alternativ kommunikation (t.ex. stödtecken) ses som meriterande.

För tjänsten behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i tal och skrift, samt ha grundläggande datakunskap då rapportering sker med digitala stöd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av social dokumentation

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid / deltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Sista ansökningsdag är; 2021-02-28

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Maritha Sundin
Enhetschef
Telefon: 060 - 191911
Epost: maritha.sundin@sundsvall.se

Johanna Hansson
Insatskoordinator
Telefon: 070 - 186 61 59

Kommunal
Telefon: 060-19 15 08, 010-442 97 65