Stödassistent till Gruppbostad

Sista ansökningsdagen: 2021-04-26
Referensnummer: C52499

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Vi söker medarbetare som vill vara med och göra det goda livet möjligt på Gruppbostad Baldersvägen 18 C, Sundsvall.

Verksamhetens målsättning är, att utifrån gällande lagstiftning, med kunskap och intresse för personer med olika funktionsnedsättningar och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för hyresgästerna på boendet.

Vårt arbete ska leda till att varje hyresgäst får de förutsättningar som krävs för att kunna ha kontroll över sin vardag. Vad ska hända? Med vem ska det göras? Hur länge? Vad ska hända sedan?

Arbetsuppgifter

Att utifrån varje brukares individuella genomförandeplan arbeta på ett strukturerat sätt med allt som ingår i den dagliga livsföringen. Matlagning, städning, tvätt, inköp, träning, fritidsaktiviteter.

Att i sin kommunikation med brukarna använda individanpassat alternativa och kompletterande kommunikationssätt samt använda olika kognitiva hjälpmedel så väl analoga som digitala.

I arbetet ingår att löpande dokumentera insatserna samt samarbeta med andra, för brukarna, viktiga partners så som habiliteringen och godemän.

I arbetsuppgifterna ingår även att löpande ta till sig av fortbildning och att ständigt utveckla arbetssätt och förhållningssätt i syfte att kunna tillgodose de olika individuella behov som finns hos brukarna. I tjänsten som stödassistent ingår även att utföra visas delegerande HSL insatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom Vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionsnedsättning / psykiatri eller

-Undersköterska med inriktning utvecklingsstörning / psykisk ohälsa. eller

- Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete eller

- Annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Erfarenhet av att arbeta inom LSS och ett intresse och engagemang för att arbeta med omvårdnad och omsorg.

Du som söker har:

God förståelse i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Kan även förstå och kommunicera på engelska.

Har goda datakunskaper

Har god fysik

Som person är du är tydlig och lugn i ditt sätt att kommunicera både när det gäller kroppspråk och verbalt språk. Du har självinsikt och är känslomässigt stabil och trygg i dig själv. Du har förmåga att arbeta med ett lågaffektivt bemötande och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situation och enskild individ. Du arbetar bra med andra och relaterar till dem på ett lyhört sätt.

Ett krav för att få tjänsten är att du klarar av att genomföra den interna delegeringsutbildningen, bli godkänd och av sköterska få delegeringar för att kunna utföra de HSL insatser som krävs på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningstiden: 2021-04-26

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Susanne Henriksson
Enhetschef
Telefon: 060-19 19 67

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 060-19 10 00