Stadsnätstekniker med inriktning Driftsäkerhet och nätverk

Sista ansökningsdagen: 2021-02-21
Referensnummer: C44747

Om arbetsplatsen

Vi på Sundsvall Elnät och ServaNet har en tydlig vision - vi vill göra det goda livet möjligt i Södra och mellersta Norrland. Vi äger två av de mest samhällsviktiga infrastrukturerna och arbetar ihållande med att utveckla , likväl el- och fibernät, som verksamheterna i stort.

Vi tror på mångfald och att ett hållbart medarbetarskap är nyckeln till det framgångsrika laget. Genom konstant utveckling och kompetensförsörjning skapar vi, tillsammans, innovativa idéer att möta framtiden med. Vi tror på vårt område och är stolta över att leverera el, och fiber, till Sveriges vackraste område, i Sveriges mittpunkt.

Arbetsuppgifter

ServaNets drift ansvarar för att våra fibernät i kommunerna Sundsvall, Härnösand, Timrå, Ånge, Strömsund, Ragunda och Berg levererar de tjänster våra kunder har beställt dygnet runt, året runt och med rätt kvalitet. Driften arbetar med felavhjälpning, underhåll, utbyggnad och utveckling av fibernätet. Dessutom ansvarar vi för driften av tre IT-hotell.

ServaNet satsar stort på IoT och digitalisering och vi har byggt ett större LPWAN nät som vi fortsätter bygga ut. Även här arbetar Drift med felavhjälpning, underhåll, utbyggnad och utveckling. Vi deltar aktivt med teknisk kompetens i utvecklingsprojekt kring IoT och LPWAN.

Det är 11 tekniker och en driftchef som jobbar med detta. Gruppen som du kommer att tillhöra på CF Drift består idag av 9 tekniker och en driftchef.

Du kommer att arbeta i de kommuner vi är verksamma i och vi arbetar på kontoret, i fält samt hos våra kunder. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära att du arbetar med att utveckla och förvalta vår dokumentation av rutiner och processer inom drift. Du är sakkunnig inom PTS Driftsäkerhetsföreskrifter och drivande vid införande av anpassat eller ändrat arbetssätt inom vår driftsäkerhetsorganisation.

Du kommer även att arbeta med leverans av kapacitetstjänster till våra kunder, 3-line support samt tekniskt stöd till andra processer i företaget. Delta/leda utvecklingsprojekt, felavhjälpning, nybyggnation och ombyggnation av aktivt nät.

Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot nätverksdrift samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser det som meriterande om du har några års erfarenhet av att arbeta inom nedanstående:

• Projektledning

• PTS Driftsäkerhetsföreskrifter

• Dokumentation av rutiner och processer

• ITIL

Har du god kunskap om nedanstående är det positivt:

• Nätsäkerhet (ex. SEC, IDS, brandväggar)

• Certifiering CCNA, CCNP eller liknande certifiering

• MPLS

• Linux

• PHP eller liknande

• Databaser

• Nätdesign

• Felsökning

Du har ett genuint intresse för att utveckla processer och arbetssätt samt god kunskap för att utveckla, bygga och integrera ny teknik i befintlig verksamhet.

Som person är du självgående med driv, samarbetsförmåga och initiativförmåga. Du tar tag i uppgifter och driver dem i mål, ser vad som behöver göras och tar själv tag i det om ingen säger något. Arbetsbelastningen kommer att variera utifrån olika behov och situationer som uppstår i verksamheten. Det innebär att du behöver kunna vara följsam och flexibel. Du kommer möta våra kunder och leverantörer så det är viktigt för oss att du trivs i dessa sammanhang.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Körkort minst B är ett krav.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Tjänsten kan bli placerad i en säkerhetsklass.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Vi verkar för en drog och alkoholfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drog och alkoholtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Kontaktpersoner

Stefan Löfgren
Driftchef
Telefon: 060-658 55 60

Magnus Steggo
Vision
Telefon: 060-658 55 83