Näringslivsutvecklare till Näringslivsbolaget i Sundsvall

Sista ansökningsdagen: 2020-09-18
Referensnummer: C40945

Om arbetsplatsen

Näringslivsbolaget skapar goda förutsättningar för människor och företag att verka och samverka i Sundsvall samtidigt som vi väcker intresse för att besöka och ta del av allt platsen har att erbjuda. Tillsammans skapar vi tillväxt i Sundsvall.

Näringslivsbolaget i Sundsvall AB bildades 1 januari 2012 och är ett helägt kommunalt bolag. Bolaget består av en avdelning för Näringsliv och en avdelning för Besöksnäring. Uppdraget baseras på de ägardirektiv som har fastställts i kommunfullmäktige.

Arbetsuppgifter

Näringslivsbolaget är navet som skapar goda förutsättningar för företag att verka i och människor att besöka Sundsvall. Näringslivsbolaget ansvarar för genomförande och uppföljning av det näringslivspolitiska programmet i Sundsvalls kommun. Vi har fått ett stort mandat och en viktig roll i att skapa förutsättningar för tillväxt och mervärde inom näringsliv och besöksnäring. I det arbetet behöver vi dig som näringslivsutvecklare. Framför allt handlar det om att vi tillsammans ska jobba för att fler företag vill etablera sig i Sundsvall och att befintliga företag får rätt förutsättningar att växa.

Men att jobba i Näringslivsbolaget är mycket mer än så. Med två affärsområden besöksnäring och näringsliv så arbetar vi ofta i projekt och andra sammanhang, där båda affärsområdena berörs och kompletterar varandra. Det innebär att vi inom bolaget har en bred palett av tjänster och servicefunktioner som samtliga syftar till att skapa en hållbar tillväxt i Sundsvall och regionen.

Samverkan är ett nyckelbegrepp för vår verksamhet och vårt arbetssätt. Som kommunalt bolag samverkar vi givetvis med andra kommunala förvaltningar och bolag, liksom med andra kommuner och destinationer. Men vi samverkar även med ett stort antal företag, myndigheter, nätverk och intresseorganisationer. Några viktiga samverkanspartners är bland andra IT-klustret Bron, CER (Centrum för forskning om ekonomiska relationer), Nyföretagarcentrum, UF (Ung företagsamhet) samt inkubatorn BizMaker som jobbar med länets start up-företag.

Vill du vara med och skapa tillväxt i Sundsvall? Då tycker vi att du ska söka jobbet som näringslivsutvecklare på Näringslivsbolaget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har bred erfarenhet av att arbeta i näringslivet där arbetet har innefattat relationsskapande aktiviteter samt verksamhetsutveckling och affärsutveckling. Du har erfarenhet av att leda och arbeta i team. Du har erfarenhet av att driva eget företag. Du har god förståelse för politiskt styrd verksamhet.

Vidare har du erfarenhet och förmåga att initiera, driva och genomföra projekt. Du har god erfarenhet av att jobba med tillväxtfrågor och företagsetableringar.

Som person är du resultatorienterad och målmedveten då vi i våra uppdrag strävar efter hög kvalitet. Arbetet förutsätter även att du är kommunikativ, samarbetsorienterad och relationsskapande då din roll innebär en bred samverkan och ett aktivt nätverkande i framtagandet av strategier och planer för näringslivets utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid på 100%. Tillträde efter överenskommelse.

B-körkort är ett krav då det förekommer resor i tjänsten.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Vi verkar för en drog- och alkoholfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drog- och alkoholtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag är 2020-09-18.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman för Sundsvalls kommun, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Kontaktpersoner

Eva Nyh Hederberg
VD
Mobil: 070-280 34 35
Epost: eva.nyh.hederberg@sundsvall.se