Miljöingenjör till MittSverige Vatten & Avfall

Sista ansökningsdagen: 2019-10-27

Miljöingenjör till MittSverige Vatten & Avfall 

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – Mod, Öppenhet och Helhetssyn – ska alltid genomsyra verksamheten.

Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning

Vi söker nu en miljöingenjör inom Affärsområdet vatten och avlopp. Du kommer att tillhöra avdelningen för processtöd och enheten Miljö & lab. Idag är vi 8 medarbetare inom enheten.

Om tjänsten

I rollen som Miljöingenjör arbetar du med att utveckla verksamhetens miljöarbete externt och internt med ett tydligt hållbarhetsperspektiv.  Vi har som främsta uppgift att vara stöd och sakkunniga i miljöfrågor till övrig verksamhet. Vi ansvarar för avloppsreningsverkens tillstånd, miljörapportering, kontrollprogram, åtgärdsplaner, recipientkontroll, brädduppföljning, uppströmsarbete, farligt avfall och förorenad mark. Vi hanterar även tillsyn och besiktningar på avloppsreningsverken samt är företagets kontakt mot tillsynsmyndigheterna

Dina främsta uppgifter kommer att vara:

  • Miljörapportering och anmälningar av diverse slag,
  • Kontakt med tillsynsmyndigheter
  • Upprättande av kontrollprogram och åtgärdsplaner
  • Arrangera och medverka vid tillsyn och besiktningar av reningsverk samt miljöstöd vid projekt.

Kompetens

För arbetet krävs att du har ett genuint intresse för miljöfrågor och en högskole- eller universitetsutbildning med miljöinriktning. Vi är även intresserade av dig som är nyutexaminerad. Kunskaper i miljöbalken och LAV (lagen om allmänna vattentjänster) är meriterande.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, är noggrann, strukturerad och självständig. Arbetet är förlagt både på kontoret och i fält så körkort och god datavana är ett krav.

Vi erbjuder

Ett intressant och utvecklande arbete i ett stabilt kommunalt bolag. Inom verksamheten finns en hög kompetens och en vilja att vårda samhället ur ett hållbart perspektiv med miljön i fokus. Vårt engagemang återspeglar sig i den stolthet och anda som finns bland våra medarbetare. Utöver detta bedriver vi även ett aktivt hälsoarbete.

Vill du veta mer?
Anna Stenlund, Miljö & lab. chef, tfn 070-347 52 50
Philip Strömgren, HR-konsult, tfn 072-147 99 82

Fackliga representanter,
Kent Johansson, Sveriges ingenjörer, tfn 070-190 54 80
Lars Erik Löfdahl, Vision, tfn 070-399 95 36

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi välkomnar arbetssökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vår målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetare har möjlighet att utvecklas och växa i sin roll.

Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning samt en enklare hälsoundersökning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag 2019-10-27

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html