Sommarvikariat inom Vård och omsorg i Sundsvalls Kommun

Sista ansökningsdagen: 2019-05-31


Vill du göra skillnad i människors vardag och samtidigt skaffa dig en värdefull erfarenhet?

Då kan just du vara den vi söker
som vill arbeta som sommarvikarie inom hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, gruppboenden, personlig assistans eller HVB-hem.

I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver hjälp för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och många kollegor. Förutom ett meningsfullt arbete där du och dina kollegor varje dag har möjlighet att göra skillnad ger detta jobb dig värdefulla erfarenheter, oavsett om du i framtiden ser dig själv inom ett vårdrelaterat yrke eller en annan bransch.
Vi omfattar geografiskt hela Sundsvalls kommun, såväl centrum som ytterområden, och våra kunders behov och dina kompetenser styr var du placeras.

OBSERVERA! Har du tidigare arbetat som semestervikarie i någon av våra verksamheter så kan du söka semestervikariat direkt hos berörd områdeschef och behöver alltså INTE söka via denna annons.

ÄLDREOMSORGEN där ett av områdena är hemtjänst erbjuder stödinsatser i form av service och personlig omvårdnad i hemmet. Kunden kan få hemtjänst för sådant som han eller hon inte klarar av på egen hand. Det kan till exempel vara personlig omvårdnad, service, aktiviteter, ledsagning med mera.
Ett annat område är äldreboenden och servicehus. Det är en trygg boendeform för äldre och dementa. Där finns möjlighet till tillsyn och omvårdnad dygnet runt. Den som bor i ett äldreboende har vanligtvis ett betydligt större behov av omvårdnad och tillsyn än den som bor i servicehus. En kund som bor i servicehus har en egen lägenhet. I huset finns viss service och kunden kan ha hemtjänst på samma villkor som den som bor i ett vanligt boende.

STÖD OCH OMSORG ger stöd och service i form av särskilda boenden och dagliga verksamheter för barn, unga och vuxna med olika funktionsnedsättningar. Verksamheten är indelad i kompetensområden efter kundens funktionsnedsättning och behov; grav-, måttlig- eller lindrig utvecklingsstörning, vuxna och äldre med förvärvade hjärnskador samt NPF.  
Området innehåller även personlig assistans som är ett personligt utformat stöd som ges av ett begränsat antal personer till den som på grund av stora och varaktiga funktionsnedsättningar behöver hjälp med sin hygien, måltider, av och påklädning, att kommunicera eller annan hjälp som förutsätter ingående kunskaper om personen.

IFO erbjuder bl.a. boende och stöd för ensamkommande flyktingbarn/ungdomar (Estonte). Stödet utformas individuellt för varje kund. Syftet är att kunden ska kunna förbättra sin livssituation och öka förmågan att klara sig själv.

Ett annat område är Socialpsykiatrin.

 

Arbetsuppgifter 
Du ska utifrån ett professionellt sätt ge service och omvårdnad av god kvalitet till våra kunder. I arbetet ingår att utföra delegerade arbetsuppgifter enligt SOL och HSL samt viss dokumentation.

Du har ansvar för att i kommunikation med kunden arbeta efter upprättad genomförandeplan.

Inom delar av Stöd och omsorg samt delar av Personlig assistans är ett utav arbetssätten tydliggörande pedagogik.


Kvalifikationer 
Vi söker personer som är intresserade av att arbeta med människor.
Det är meriterande om du är utbildad undersköterska, boendehandledare, personlig assistent, barnskötare med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete alternativt någon annan likvärdig utbildning, eller om du har erfarenhet av människovårdande arbete.

Du ska ha ett tydligt kundfokus och vara lyhörd och utgå från kundens önskningar och behov i ditt arbete. En förutsättning är att du är bra på att anpassa ditt bemötande efter situation samt kundens förutsättningar och behov. Du kan samarbeta och kan på ett professionellt sätt ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Ensamarbete förekommer så du måste även vara självgående.
Du ska även kunna utrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi söker även dig med högre utbildning som socionom eller beteendevetare för sommarvikariat vid boenden för ensamkommande flyktingbarn.

B-körkort är meriterande då det kan krävas i vissa kompetens- eller geografiska områden. Inom hemtjänsten är B-körkort ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
Tjänsten är ett semestervikariat med tillträde enligt överenskommelse. Schemalagda arbetstider, dag, kväll och helg samt ev. natt. Även dygnstjänstgöring med jour förekommer.

Semesterperioden sträcker sig från juni till augusti och vi förväntar oss att du är tillgänglig för arbete under hela perioden. Är du rätt person finns det även goda chanser att du får fortsatt jobb som timvikarie!

Våra verksamheter finns i hela Sundsvalls kommun, både i centrum och ytterområdena.

Om du blir aktuell för arbete med barn och ungdomar kräver vi utdrag ur belastningsregistret.

Har du frågor kan du höra av dig till Jill Vestberg på telefon 060-19 18 59 eller maila till: sommarvikariat.soc@sundsvall.se 

Facklig företrädare kontaktas via kommunens växel, 060-19 10 00.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag 2019-05-31. Rekryteringen kommer att pågå hela våren och urval och intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden. Du kan alltså bli aktuell för ett sommarvikariat även om det kan dröja innan du blir kontaktad.

Varmt välkommen med din ansökan!