Rektor till Favi

Sista ansökningsdagen: 2019-01-23

Är du en erfaren rektor? Brinner du för att aktivt ta del i människors resa mot vidare studier och arbete? Sök då jobbet som rektor inom Vuxenutbildningen hos oss på Favi, Förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration.

Favi spänner över tre politikområden: arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Vi skapar förutsättningar för lärande och arbete för deltagare, elever och nyanlända.

Du kommer att ansvara för grundläggande vuxenutbildning och gymnasiala allmänna kurser.

Du ingår i ledningsgruppen. Tillsammans med övriga chefer och rektorer har du ett samledarskap, där helhetssyn och att se till hela förvaltningen är viktigt. Du har en förståelse för att olika delar hör samman och varför sam­verkan och beslutsfattande med andra chefer är av betydelse. I rollen ingår delar av ansvarsområdena personal, ekonomi, kommunikation och verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer
Du har lång erfarenhet av rektorsuppdrag, gärna inom Vuxenutbildning eller gymnasieskola. Du har en pedagogisk högskoleutbildning, och statlig befattningsutbildning för rektorer. Du har även erfarenhet av att som ledare arbeta i en politiskt styrd verksamhet, och ett intresse och en vilja att leda Vuxenutbildningen tillsammans med övriga rektorer.

Som person är du en trygg ledare med god samarbetsförmåga. Du sätter dig snabbt in i nya förutsättningar och har förmåga att prioritera, planera och delegera även i pressade situationer. Du tycker om att samarbeta, är kommunikativ, underhåller relationer och i alla sammanhang har vår målgrupps bästa för ögonen. 

Du tänker strategiskt och har ett helhets- och långsiktigt perspektiv, arbetar för förbättringar och har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter

Meriterande är om du har målgruppsrelaterande kunskaper. Förutom kunskaper i engelska ser vi gärna att du har kunskaper i något av de mest frekventa språken hos våra elever; arabiska, tigrinja, dari/persiska och somaliska.

Anställningen
Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.  

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Sista ansökningsdag är den 23 januari 2019.

Mer information om Vuxenutbildningen i Sundsvall: www.vuxenutbildning.org

Vill du veta mer om tjänsten?
Välkommen att kontakta
Kerstin Nordensson, T.f Förvaltningsdirektör, telefon 070-572 59 40,
e-post kerstin.nordensson@sundsvall.se

Fackliga företrädare
Irene Lahouit, Lärarnas Riksförbund, telefon: 073-274 26 14
Gunilla Jakobsson, Lärarförbundet, telefon: 073-270 81 67


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.