Yrkeslärare Fordon- och transportprogrammet till Västermalm/Birsta

Sista ansökningsdagen: 2021-02-28
Referensnummer: C46865

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn. Politikernas och förvaltnings mål och viljeriktning är att alla barn och elever i Sundsvalls kommuns förskolor och skolor ska få likvärdiga förutsättningar att utvecklas, nå sina mål och bli aktiva medborgare med många möjligheter i livet.

Barn- och utbildningsförvaltningen söker Yrkeslärare till fordon- och transportprogrammet vid Västermalms Gymnasium.

Sundsvalls gymnasium/Västermalm är en attraktiv och centralt belägen skola. Här finns gymnasieskolans yrkes- och högskoleförberedande program, gymnasiesärskola och de individuella alternativen. Totalt finns ca 1500 studerande och 240 anställda.

Våra medarbetare är viktiga för oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som yrkeslärare och undervisa i de kurser som genomförs av eleverna på transportinriktningen. Vi planerar för att inom en snar framtid samarbeta med vuxenutbildning så undervisning av den elevgruppen ingår. Du kommer att tillhöra Fordon och transportprogrammet och vara delaktig i utvecklingsarbetet på programmet och arbeta utifrån skolans styrdokument och Transportstyrelsens direktiv samt Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA).

Du kommer att arbeta i ett arbetslag, ta ansvar och vilja driva undervisningen framåt. Du kommer att ha övergripande ansvar för dina mentorselevers studiesituation och utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant yrkesutbildning och är behörig lärare, gärna förarprövare. Du ska ha en aktuell och rik yrkeserfarenhet som finns dokumenterad.

Det är meriterande om du kan jobba med ett entreprenöriellt förhållningssätt, vi ser även att det är en fördel att du kan vara instruktör för truck, hjullastare och fordonsmonterad kran.

Du är intresserad av utåtriktat arbete och du har lätt för att etablera kontakter då du kommer att arbeta med olika yrkesgrupper inom skolan.

Du ska kunna och vilja arbeta aktivt för ökat samarbete både inom programmet och med externa intressenter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Övrigt

Tjänsten är tillsvidareanställning på 100% om du innehar lärarlegitimation.

Urval och intervjuer sker löpande.

Vid begäran skall betyg/ examensbevis/studieintyg/lärarlegitimation som styrker att du har rätt kvalifikationer för tjänsten lämnas in.

Den som erbjuds en anställning skall lämna ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister enligt SFS 2000:873. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att inte övertalighet uppkommer inom annan del av kommunen som gör att den tillsätts den vägen.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatoriskt drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: http://www.raddning.info/om-oss/arbeta-hos-oss/deltidsbrandman.html

Sista ansökningsdag är; 2021-02-28

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Anette Buhler
Rektor
Mobil: 0720-840631
Epost: anette.buhler@sundsvall.se

Bo Schefström
Lärarnas Riksförbund
Mobil: 073-180 54 78

Dennis Westerlund
Lärarförbundet
Telefon: via vxl 060-191000