Lär dig digitala plattformar

Gratis onlineundervisning för olika plattformar.

Detta gäller allt från att höja dina kunskaper i olika programvaror som ofta används på jobbet, till utbildningsappar där du kan använda mobilen i ditt lärande.

Google Courses

Googles egna kurser, där vissa ger certifikat och vissa inte. Kurserna kan vara allt från 1 – 40 timmar långa och handlar främst om digital marknadsföring, datateknik och karriärsutveckling.
Digital garage, Google

Google Analytics

Här kan du lära dig om Googles populära verktyg för att samla in och analysera data från webbsidor.
Analytics Academy, Google

Skolverket

Lärportalen har tagit fram korta digitala utbildningar för att utveckla kunskaper inom olika områden relaterat till läraryrket.
Lärportalen, Skolverket

Internetstiftelsen

Här har Internetstiftelsen skapat en samling enklare utbildningar för att skapa förståelse och kunskap om internet och digitalisering.
Kunskap, Internetstiftelsen

Microsoft

Vill man lära sig mer om hur man använder Microsofts Officeprogram kan man gå deras onlinekurser här.
365-utbildning, Microsoft

Elements of AI

En gratis onlinekurs för att lära sig grunderna om artificiell intelligens (AI). Kursen lär ut vad AI är, vad man kan göra med AI samt dess påverkan på samhället och individen. Undervisningstiden är ca 15–30 timmar.
Elements of AI

Moderskeppet

Gratis onlinekurser för kreativitet, bland annat i foto och redigering i Adobe-program såsom Photoshop, InDesign och Illustrator.
Utvalda grundkurser gratis, Moderskeppet

Visma

En onlinekurs för dig som är intresserad av att starta eget företag och behöver hjälp med att komma igång.
Starta eget, Visma

TedEd

Varför inte inspireras eller lära dig av ett tal? På TedEd kan du se föreläsningar av duktigt retoriska talare om allt mellan himmel och jord.

Här följer tre av de mest populära TedTalks:

Duolingo

Gratis språkapp som finns på svenska där du kan lära dig en mängd olika språk på ett kreativt och pedagogiskt vis. Perfekt tidsfördriv!
Duolingo – Språklektioner, App Store

Learning Swedish

Känner du någon som vill komma igång och lära sig svenska? Svenska institutet erbjuder en gratis grundkurs online i svenska.
Learning swedish

Mimo: learn to code and program

En app där du kan lära dig att skapa egna spel, appar och hemsidor.
Mimo: Learn Coding/Programming, App Store

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.