Lediga jobb – ansök via webben

Här ser du lediga tjänster i kommunkoncernen. Ansök på webben eller registrera ditt cv. Allt du behöver är en e-postadress.

Registrera, uppdatera cv och söka jobb via webb

Sista ansökningsdagen: 2018-01-26

Trafikingenjör till Stadsbyggnadskontoret

Sundsvall är en av norra Sveriges största kommuner med 98 000 invånare. Idag är vi cirka 8 000 medarbetare som arbetar med att ge sundsvallsborna en bra kommunal service och en positiv livsmiljö.

Gatuavdelningen finns organisatoriskt under Stadsbyggnadskontoret. Gatuavdelningen är kommunens ansvarige väghållare. Ansvaret innebär hantering av drift, underhåll och investering på kommunens gator, vägar och broar, inklusive vinterväghållning. I ansvaret ingår även trafikplanering, trafiksäkerhet, parkering, trafiksignaler och gatubelysning. Avdelningen består av 45 tillsvidareanställda och för att möta efterfrågan på en god trafikmiljö söker vi nu en trafikingenjör till sektionen trafik. I trafiksektionen ingår två trafikhandläggare, ytterligare en trafikingenjör, två servicetekniker, fem parkeringsvakter och två skyltpersonal.

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör medverkar du till att skapa en god trafikmiljö genom arbete med trafiksäkerhet, trafikreglering, vägvisning och parkering. Du genomför en rättssäker myndighetsutövning där du möter kunders behov av kontakt inom trafikområdet. Det innebär bland annat att du ger yttranden, tar beslut, svarar på frågor, ger information och tar emot synpunkter från myndigheter, fastighetsägare, företag, allmänhet och media. Detta hanteras i digitala system för ärendehandläggning. Verksamheten är styrd av politiska mål kombinerat med myndighetsutövning inom trafiklagsstiftningen.

Som anställd på gatuavdelningen kommer du att bli en del av en avdelning som har fokus på förbättringsarbete där kommunens värdeord mod, öppenhet och helhetssyn utgör värdegrunden.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning om minst 180 hp/120p, med inriktning trafikteknik eller samhällsplanering. Alternativt har du annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • B-körkort (det ingår även arbetsuppgifter i denna tjänst som utförs till cykel)
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • god datorvana

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med liknande frågor samt om du har goda kunskaper inom trafiklagstiftning, exempelvis gällande trafikförordningen och vägmärkesförordningen.

Som person är du lugn, trygg och självgående. Du är flexibel, ansvarsfull och har ett strukturerat arbetssätt. För att lyckas i rollen krävs det att du är lyhörd och har god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder en tjänst med varierande arbetsuppgifter och du blir en del av ett professionellt team. Utöver detta erbjuder kommunen även ett förmånligt friskvårdsavtal samt friskvårdstimme.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta sektionschef Eva Forslund, tfn 060-19 15 24 eller trafikingenjör Mathias Bjurström, tfn 060-19 25 56.

Facklig företrädare

Robin Fångsjö, Vision, tfn 060-19 19 88.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag 2018-01-26

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Eva Forslund

060-19 15 24

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.