Arenor

På våra arenor har du möjlighet att arbetsträna, göra praktik eller vara anställd.

Under tiden du är på en arena får du chansen att ta nästa steg i din personliga utveckling och öka din anställningsbarhet. För att vara på någon av arenorna behöver du ha en planering med en arbetskonsulent eller annan personal från Favi.

Här kan vi erbjuda dig en bra arbetsprövnings- eller arbetsträningsplats där du har möjlighet att prova på arbete i butik, kassa, lager eller reparation och lagning av de begagnade varor som lämnas in. Som stöd till dig finns en arbetscoach, en arbetsterapeut och en handledare anställda av kommunen.

Här tar vi emot möbler och annat som blir över när någon storstädar. De saker som fortfarande går att använda säljer vi i butiken som drivs av Erikshjälpen. Du får arbeta i café och butik och ta emot kunder. Både de som vill skänka saker och de som vill köpa. Du arbetar även med sortering av inlämnat material. Utöver dessa arbetsuppgifter kommer du att få hjälpa till med enklare uppgifter på övriga anläggningen när du har tid och behov finns. På plats finns det arbetsledare och handledare till din hjälp i både det praktiska arbetet och i din personliga utveckling.

Verksamheten jobbar med skogs- och kulturvård, snickerier med mera. Exempel på arbetsuppgifter på Servicegruppen är röjning, flyttningar, målning och takskottning. På Servicegruppen finns det handledare som coachar deltagarna och ansvarar för uppdelning av arbetsuppgifter.

Är du intresserad av handel och mode? Återkommande mode är en secondhandbutik med egen stil och trendiga kläder. Här kan du få värdefulla kunskaper i sälj- och kundbemötande. Butiken drivs av Mitt-Norden Biståndscenter/Erikshjälpen.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.