Arenor

På våra arenor har du möjlighet att arbetsträna, göra praktik eller vara anställd.

Under tiden du är på en arena får du chansen att ta nästa steg i din personliga utveckling och öka din anställningsbarhet. Är du intresserad av att vara på någon av arenorna behöver du kontakta din handläggare inom Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen eller Arbetsförmedlingen.

Här kan vi erbjuda dig en bra arbetsprövnings- eller arbetsträningsplats där du har möjlighet att prova på arbete i butik, kassa, lager eller reparation och lagning av de begagnade varor som lämnas in. Som stöd till dig finns en arbetscoach, en arbetsterapeut och en handledare anställda av kommunen.

Kommunarkivets arbetslivstjänst (före detta Sundsvalls registreringscentral) erbjuder en arena för arbetsträning och rehabilitering. Hit kan kommunanställda som varit långtidssjukskrivna komma, men även personer som är inskrivna på Arbetsmarknadstorget eller Arbetsförmedlingen och som behöver en anpassad arbetsplats.

På Kommunarkivets arbetslivstjänst får varje person utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Arbetsuppgifterna är individanpassade och utförs inledningsvis med låga krav för att undvika negativ påverkan på hälsan. Det handlar bland annat om dataregistrering och skanning av lokalt historiskt material som sedan görs tillgängligt på internetportalen Sundsvallsminnen.se. Men även andra arbetsuppgifter i kommunens arkiv förekommer.

Varje person som kommer till Kommunarkivets arbetslivstjänst ges möjlighet att arbeta i sin egen takt för att känna efter vad man klarar samtidigt som arbetsförmågan bedöms av en handledare på arbetsplatsen. Efter en avslutad arbetsträning hittar många vidare till arbete eller studier.

Verksamheten startade 1998 och hette då SRC-Sundsvalls registreringscentral. Metoden för kartläggning av arbetsförmåga vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadstorget är samarbetspartners och uppdragsgivare till Kommunarkivets arbetslivstjänster sedan många år.

Kontakta oss gärna för ytterligare information:
Henrik Selander, rehabiliteringsansvarig
henrik.selander@sundsvall.se, 060-19 17 94, 070-183 21 80

Erica Östlund, personalkonsulent
erica.ostlund@sundsvall.se, 060-19 15 34, 070-695 21 12

Här tar vi emot möbler och annat som blir över när någon storstädar. De saker som fortfarande går att använda säljer vi i butiken som drivs av Erikshjälpen. Du får arbeta i café och butik och ta emot kunder. Både de som vill skänka saker och de som vill köpa. Du arbetar även med sortering av inlämnat material. Utöver dessa arbetsuppgifter kommer du att få hjälpa till med enklare uppgifter på övriga anläggningen när du har tid och behov finns. På plats finns det arbetsledare och handledare till din hjälp i både det praktiska arbetet och i din personliga utveckling.

Servicegruppen Johannedal är en verksamhet för arbetsträning. Här utvecklas du i din arbetsroll och växer som person. Vi jobbar med skogs- och kulturvård, fastighetsskötsel, utemiljö, snickerier och vedhantering.

Exempel på arbetsuppgifter är reparation av utemöbler, tillverkning av sandlådor, staket, trappor och övriga snickerier, trädfällning, slyröjning, gräsklippning, flytthjälp, grovstäd, målning och vedhantering. Hos oss finns det handledare som coachar deltagarna och ansvarar för uppdelning av arbetsuppgifter.

Kontakt:
Servicegruppen Johannedal, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF)
Besöksadress: Johannedalsvägen 67
Annika Nehrer, Arbetsledare Verksamhet, telefon 073-280 72 37, e-post annika.nehrer@sundsvall.se
Annika Hjärtström, Arbetsledare Deltagare, telefon 072-083 32 45, e-post annika.hjartstrom@sundsvall.se
Ronnie Kjellberg, Arbetsledare Drift, telefon 070-311 69 03, e-post ronnie.kjellberg@sundsvall.se

Är du intresserad av handel och mode? Återkommande mode är en secondhandbutik med egen stil och trendiga kläder. Här kan du få värdefulla kunskaper i sälj- och kundbemötande. Butiken drivs av Mitt-Norden Biståndscenter/Erikshjälpen.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.