Esikoulupaikan hakeminen, muuttaminen ja irtisanominen

Haet helpoiten paikkaa kunnan esikouluissa tai perhepäiväkodeissa täällä verkossa.

Hae esikoulu- tai perhepäiväkotipaikkaa:
Ansök om plats i förskola och fritidshem

Milloin hakemusta ei voi tehdä verkossa?
Jos

• et ole väestökirjoissa Ruotsissa
  • henkilötietosi on suojattu
  • lapsi asuu luonasi, mutta et ole hänen huoltajansa, vaan esimerkiksi perhekoti.

Ota yhteyttä kunnan esikoulupaikkajärjestelijään niin hakulomake lähetetään sinulle kotiin

Milloin hakemus pitää tehdä?

Hae paikkaa heti kun tiedät päivämäärän milloin sitä lapsesi tarvitsee. Muista, että kunnan käsittelyaika on neljä kuukautta. Jos tarvitset paikan esimerkiksi elokuussa, hakemus pitää jättää viimeistään huhtikuussa.

Verkossa voit

• muuttaa paikan laajuutta, esim. osapäiväpaikka, kokopäiväpaikka
  • muuttaa lapsen aikataulua
  • muuttaa tulotietoja
  • muuttaa yhteystietoja (voit muuttaa sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron, Verovirasto päivittää osoitteesi)
  • irtisanoa paikan (huomaa, että irtisanomisaika on yksi kuukausi).

Huomaa! Kirjaudu sisään sähköisellä henkilötodistuksella. Mikä on sähköinen henkilötodistus (e-legitimation)? Ikon för nytt fönster

Irtisanomisaika vanhemmille

Irtisanomisaika on yksi kuukausi laskettuna siitä päivästä, jona esikoulupaikkajärjestelijä saa hakemuksesi. Joudut maksamaan kuukausimaksun kyseisestä ajasta siitä huolimatta, käyttääkö lapsi esikoulupaikkaa vai ei.

Placeringshandläggare

• Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.