Kulturstipendium, hedersomnämnande

Kultur- och fritidsnämnden delar årligen ut stipendium för utbildning och stöd till främst unga, lo­vande förmågor inom kulturområdet.

Stipendium kan ges till enskild person som är bosatt i Sundsvall. Stipendium kan också ges till person uppvuxen i Sundsvall vars kulturverksamhet har tydlig anknytning till Sundsvall samt tydligt och direkt inverkar positivt på Sundsvalls kulturliv.

Att tänka på

  • Sti­pendi­um kan även delas ut utan ansökan, efter förslag från enskild person eller organisation. Stipendium kan inte tilldelas tidigare stipendiat.
  • Den som har beviljats ett stipendium kan få i uppdrag att informera kultur- och fritidsnämnden om stipendiemedlens användning.

Bestämmelserna för kulturstipendium (pdf)

Nämnden kan även dela ut ett hedersomnämnande till en enskild person bosatt i Sundsvall eller ideell förening verksam i Sundsvall som på ett berömvärt sätt verkat inom kulturområdet i Sundsvall.

Hedersomnämnande består av en symbolisk gåva.

Att tänka på

Hedersomnämnande delas ut efter förslag från organisation eller annan person än den som föreslås få hedersomnämnandet.

Ansök om stipendium eller ge förslag på hedersomnämnande senast den 30 september.

Kultur- och fritidsnämnden beslutar om stipendierna i november och stipendierna delas ut i december.

Ceremonin är ett öppet offentligt arrangemang. Vi kommer fotografera under utdelningen och bilderna kan komma att publiceras på exempelvis Sundsvalls kommuns hemsida och sociala medier. Du kan läsa om hur Sundsvalls kommun hanterar dina personuppgifter på sundsvall.se/personuppgifter.

Lämna förslag på person för kulturstipendium eller person/ideell förening för hedersomnämnande

Sök Kulturstipendium

  • De sex första siffrorna räcker.
  • Bifoga ett dokument som innehåller en meritförteckning med referenser samt en beskrivning till varför just du ska få ett kulturstipendium.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Anna Molin Kultursekreterare

070-185 76 99

Sundsvalls museum
Kulturmagasinet
851 96 Sundsvall

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.