Sundsvall 400 år, planering inför jubileumsåret 2021

Fredagen den 13 oktober 2017 arrangerade Sundsvalls kommun och Näringslivsbolaget en inspirationsdag inför planeringen av Sundsvalls 400-årsfirande 2021.

Sundsvall från Sundsvallsbron

Foto: Sundsvalls kommun

Under förmiddagen fick kommunens tjänstemän och politiker samt externa samverkanspartners ta del av erfarenheter och tips från erfarenheter i andra städer. Dessa går att ta del av via filmade avsnitt, se nedan. Medverkande föredragshållare var:

Åsa Ulander (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande, hälsade välkommen och berättade kort om politikens roll i det fortsatta arbetet inför ett beslut om inriktning av 400-årsfirandet.

Tid i filmen nedan: från ca 17 minuter.

Anna Olofsson, marknadschef i Umeå kommun
Umeås år som Europas kulturhuvudstad 2014, stadsbildning
Presentation, Anna Olofsson

Tid i filmen nedan: från ca 20 minuter.

Åsa Bellander, kommundirektör i Sundsvalls kommun
Örebro kommuns 750-årsfirande 2015,
Webbplats för Örebros 750-firande

TId i filmen nedan, från ca 1 timme och 40 minuter.

Therese Brusberg, projektchef för Göteborg 2021, Göteborgs stad
Göteborgs stads planering och genomförande av insatser under flera år
Presentation, Therese Brusberg

Tid i filmen nedan, från ca 1 timme och 52 minuter.

Ulf Wallin, Sundsvalls kommuns tf kommunikationsdirektör, och Maria Åslin, affärsområdeschef på Näringslivsbolaget, inledde och avslutade dagen. De hade även arrangerat förmiddagen.

Filmade avsnitt från förmiddagen den 13 oktober

Har du funderingar eller idéer inför den fortsatta planeringen av Sundsvalls 400-årsfirande är du välkommen att höra av dig.

Ulf Wallin T f Kommunikationsdirektör

060-19 14 46, 070-191 62 45

• Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.