Innovationskraft den 2 april

Innovationskraft 2 april, 2 män och en kvinna i runda bildfält mot röd botten.

Välkommen till en heldag om gränslös förnyelseförmåga.

Bli utmanad och inspirerad! Upplev hur vi tillsammans kan arbeta för ett hållbart samhälle genom systematiskt innovationsarbete och digitalisering. Det här är en dag för dig som jobbar med utveckling och förnyelse i eller mellan olika organisationer.

Plats: Södra Berget konferens, Sundsvall
Start: klockan 9.00
Slut: klockan 16.30
Anmälan: via SimpleSignup
Sista anmälningsdag är fredag den 20 mars. Evenemanget är kostnadsfritt men om du anmält dig och inte kommer debiteras du 300 kronor.

Programmet

Kreativitetsexperten Tobias Degsell
Tobias Degsell är besatt av ord, kreativitet, lärande, struktur och samband. Han har tidigare varit verksam som curator på Nobelprismuseet i Stockholm och tittat på hur forskarna gör för att bli Nobelprisvinnare. I dag hjälper han företag och organisationer i många olika branscher och länder att tänka och agera nytt.

Digitaliseringsduell mellan Katarina L Gidlund och Johan Magnusson
Katarina Lindblad Gidlund är professor i kritiska studier av digitalisering och samhällsförändring vid Mittuniversitetet. Johan Magnusson är docent vid Göteborgs universitet och föreståndare för SCDI, Swedish Center of Digital Innovation. Båda är mycket aktiva i att forma och utmana synen på styrning och medskapande av digitalisering som verktyg för förnyelse och samhällsförbättrare.

Samtal vid 4 lägereldar
Offentlig sektor står inför stora utmaningar som påverkar oss alla. Vi vet vilka utmaningarna är och ganska mycket kring vad som behöver göras, men hur kommer vi till görandet? Och skapar vi den framtid vi vill ha? Du bjuds in till fyra teman.

Innovationsförmåga
Vinnova och SKR har genomfört ett nationellt program med 12 idéslussar i 57 kommuner om hur man stärker kommuners förnyelseförmåga på ett strukturerat och systematiskt sätt. Vad är framgångsfaktorer och hur ser den innovativa kommunen ut? Lärdomar från Vinnova, SKR, Kommunstyrelsens ordförande i Sundsvalls kommun, Peder Björk och Idéslussen.

Innovationskraft är en spridningskonferens i samarbete med Idésluss Sundsvallsregionen och Mittuniversitetet och finansieras av:

Eva-Marie Blusi Tyberg Ekoekonomistrateg