Bättre pendlingsmöjligheter för Njurundaborna- nu startar bygget av Njurunda resecentrum

Det nya resecentrumet har plats för resor med tåg, buss och cykel. Stationen förläggs i anslutning till den nya tågperrongen och dubbelspåret. Planen är att regionaltågen ska börja trafikera resecentrumet i december 2021.

- Det här blir ett rejält lyft för hela Njurunda. Man kommer kunna ta sig från Njurundabommen in till Sundsvalls resecentrum på ungefär 12 minuter och vise versa, säger Niklas Bergström sektionschef på Gatuavdelningen Sundsvalls kommun.

När det nya dubbelspåret Dingersjö – Sundsvall är klart kommer restiden vara sex minuter.

- Tillgången till dubbelspår och lokaltrafik via järnväg till och från Njurundabommen betyder oerhört mycket för kommundelens möjlighet att växa. Detta betyder även väldigt mycket för ett snabbt klimatsmart och hållbart resande, säger Anders Hedenius (S) ordförande i Stadsbyggnadsnämnden.

I samband med byggnationen kommer det att råda begränsad framkomlighet på platsen, byggtrafik i området samt damm och buller.

- Som vid alla arbeten kommer vi att låta och stöka till lite, men resecentrumet kommer bli bra när det är klart och underlätta resandet för Njurundaborna, säger Daniel Jonsson projektledare på Sundsvalls kommun.

Niklas Bergström, sektionschef 073- 275 16 78, niklas.bergstrom@sundsvall.se

Daniel Jonsson, projektledare 070- 299 76 79, daniel.jonsson@sundsvall.se