Jonas Walker blir kommundirektör i Sundsvalls kommun

Nu står det klart vem som blir ny kommundirektör i Sundsvalls kommun. Rekryteringen är klar och vi välkomnar Jonas Walker till rollen.

Jonas Walker kommer närmast från rollen som förvaltningsdirektör för kultur och fritid i Sundsvalls kommun. En roll som han har haft de senaste fyra åren.

Jonas har mångårig erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer med uppdrag som chef och ledare inom flera olika ämnesområden, bland annat inom Länsstyrelsen Västernorrland och Region Västernorrland.

– Jag är otroligt glad och stolt över att få förtroendet som ny kommundirektör i Sundsvalls kommun. Det känns extra roligt att det är i den stad jag bott i drygt tjugo år och där jag lärt känna ett samhälle med engagerade medborgare, brett näringsliv med kreativa företagare, universitet och ett starkt föreningsliv. I kommunorganisationen finns medarbetare med stor kunskap och engagemang, säger Jonas Walker.

– Jag välkomnar Jonas varmt till rollen som ny kommundirektör. Jonas har som förvaltningsdirektör för kultur och fritid varit handlingskraftig och visat på bra resultat, samtidigt som han förstår kommunorganisationen och vad vi står inför i Sundsvalls väg framåt, säger kommunstyrelsens ordförande Bodil Hansson (S).

– Jag vill välkomna Jonas till sin nya roll som kommundirektör i Sundsvall. Jonas har en bred bakgrund inom organisationen som kommer att komma väl tillhands i det förändringsarbete som pågår inom Sundsvalls kommun. Som oppositionens företrädare ser jag fram emot ett bra samarbete och dialog kring Sundsvalls fortsatta utveckling, säger oppositionsråd Alicia Kapica (M),

– Att få vara med och utveckla vår organisation att i ännu högre grad kroka arm med alla goda krafter i Sundsvall för att lösa de framtida utmaningarna vi nu står inför känns spännande. Jag vill att vi ska vara en organisation som levererar, präglas av prestigelöshet, har nyfikenhet inför nya idéer och en tro på att det går att lyckas även med tuffa utmaningar, fortsätter Jonas.

Jonas Walker tillträder som kommundirektör den 1 februari 2021.

Bodil Hansson (S)
Kommunstyrelsens ordförande