Sundsvalls kommun bjuder in till presskonferens efter nyheten om Ortvikens pappersbruk

I morgon, torsdag 27 augusti, kl. 10 håller Sundsvalls kommun presskonferens efter SCA:s nyhet om att papperstillverkningen på Ortviken läggs ner.

Det var på onsdagsmorgonen som SCA, i ett pressmeddelande, berättade att de inleder förhandlingar om avveckling av tryckpapperstillverkningen vid Ortviken i Sundsvall. Det innebär att omkring 800 anställda kan komma att beröras, framför allt på Ortvikens pappersbruk, men även i andra delar av SCA:s verksamhet.

I samband med det berättade SCA också att de avser att investera 1,45 miljarder kronor i Ortviken för produktionen av kemiskt förbehandlad termomekanisk massa (CTMP).

Klockan 10 torsdag 27 augusti, finns Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande, Berit Högman, landshövding, Åsa Bellander, kommundirektör och Eva Nyh Hedberg, vd på Näringslivsbolaget i Sundsvall AB på plats för att kommentera nyheten samt svara på frågor från media.

Observera att föranmälan krävs då antalet platser är begränsade.

NÄR: Torsdag 27 augusti.
TID: Klockan 10.00.
VAR: Kommunhuset, Norrmalmsgatan 4.

Föranmälan görs via mejl eller sms. Mejla namn och titel till conny.pedersen@sundsvall.se eller via sms till 072-085 72 11.

Sundsvalls kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och påminner alla att hålla avstånd. Stanna hemma om du känner dig sjuk.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.