Konst i stadsutveckling

Premiär för den första delen av Konst i stadsutveckling, Konstnavet 2.0

Stina Nyberg, dansare och koreograf är först ut med sitt konstprojekt, Skvallret den 8-12 augusti som en del i Konstnavet 2.0, ett projekt där stadsbyggnadskontoret tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen, SKIFU AB, Statens konstråd och Stadsutveckling i Sundsvall AB prövar nya sätt att arbeta med dialog och stadsplanering.

Under våren och sommaren har Stina Nyberg, koreograf och dansare och konstnärskollektivet Bastarder undersökt hur man genom sitt konstnärskap kan vara del av stadsutvecklingen. De har genomfört dialog- och samarbetsinsatser med kommunmedborgare på olika sätt. Nu drar det ihop sig till premiärer för de olika konstprojekten.

Först ut är Stina Nyberg och Skvallret

Skvallret är en guidad visning och en koreograferad  upplevelse av Sundsvall som berättar om staden från en hunds perspektiv. Koreografen Stina Nyberg leder mindre grupper av besökare genom en guidad visning av Sundsvall sett från knähöjd. Föreställningarna genomförs av Stina Nyberg tillsammans med konstnären Tove Dreiman och agilityföreningarna SAgiK Sundsvall-Timrå och SAgiK Mitt.

Så här beskriver Stina det själv: En stad kan upplevas från en mängd perspektiv. Genom att lyssna till den, bygga om den, röra sig genom den eller kanske slicka på den. Vilket är ditt? Genom att lägga märke till stadens till synes obetydliga historier, gathörn och kissfläckar flyttar vi uppmärksamheten från det storslagna till det intima.

Biljetter på grund av corona

Eftersom att folksamlingar inte får vara större än 50 personer kommer det att krävas biljett för att få ta dela av projektet. Dessa beställer man via Entré Sundsvall, men det är gratis för alla.

Premiär är det lördagen den 8 augusti, klockan 15.00

  • Aktuella datum och tider: 8, 9, 11 och 12 augusti kl. 15.00 och 18.00
  • Samlingsplats: Korsningen Esplanaden och Storgatan.

I september kommer vi få ta del av Bastarders projekt i parken Oasen, med bland annat ett utomhussnickeri.

Kontakt

  • Magnus Ydmark, stadsbyggnadsdirektör, 060-19 13 01
  • Daniel Eklund, museichef, 060-19 18 02
  • Stina Nyberg, dansare och koreograf, stina.nyberg@gmail.com
  • Bastarder, Alicia Donat-Magnin, alicia@bastarder.se  

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.