Urban Åström slutar som skoldirektör

Sundsvalls kommun har valt att avsluta anställningen då förtroendet för skoldirektören inte är tillräckligt.

– Urban har gjort flera bra insatser för skolverksamheten i Sundsvall men har inte i tillräcklig omfattning lyckats ena och samla förvaltningen i svåra processer. En av de viktigaste uppgifterna framåt är att stärka bilden av den kommunala skolan, och i det arbetet behövs ett nytt ledarskap för förvaltningen, säger Lisa Tynnemark (S) ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Urban Åström lämnar sitt uppdrag omgående och rekrytering av ny skoldirektör kommer påbörjas snarast.

Kontaktperson:

Lisa Tynnemark, (S), ordförande barn- och utbildningsnämnden

• Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.