Navigator, Lärcentrum

Pressinbjudan: Invigning Lärcentrum - Ny kommunal lärmiljö ger stöd till vuxna studerandePressinbjudan: Invigning av Lärcentrum Sundsvall.
Tid: Fredag den 22 oktober, klockan 10.00-12.00
Plats:
Vuxenutbildningen, Navigator, Lasarettsvägen 19.

 

Fredagen den 22 oktober invigs Lärcentrum Sundsvall, en öppen kommunal lärmiljö och mötesplats för vuxna studerande. På plats för att klippa ett symboliskt band finns bland annat ordförande för Individ- och arbetsmarknadsnämnden Jonas Väst (S) samt Vuxenutbildningens rektor med ansvar för Lärcentrum, Annelie Hjelm.

Lärcentrum ger vägledning och stöd till alla vuxna i Sundsvalls kommun som studerar eller som vill börja studera, oavsett studieform eller utbildningsnivå. Den studerande erbjuds stöd i sitt lärande från lärare och annan personal samt ges möjlighet att möta andra studerande.

– Genom satsningen på Lärcentrum bidrar vi till höjd utbildningsnivå i kommunen, till att behålla kompetens i Sundsvall samt underlättar omställningen för medborgare som önskar studera för att yrkesväxla, säger Annelie Hjelm, rektor Vuxenutbildningen Sundsvall, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF).


På Lärcentrum kan den studerande bland annat få hjälp med att planera och förstå sina uppgifter, med teknik och med studiemotivation. Här finns även möjlighet att studera i en lugn, tillgänglig och genomtänkt studiemiljö med tillgång till internetuppkoppling, och för studier nödvändig teknik.

– Det är med stolthet som jag har förmån att inviga Lärcentrum. Här kan man få det extra stöd man behöver för att komma igång med sina studier eller om man redan studerar så kan få det extra stöd man behöver för att slutföra sina studier, säger Jonas Väst, ordförande för Individ- och arbetsmarknadsnämnden (IAN).

Välkommen att delta vid invigningen!

För mer information, kontakta:

Annelie Hjelm, rektor Vuxenutbildningen Sundsvall, Individ- och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF), telefon: 070-190 47 44, e-post annelie.hjelm@sundsvall.se

Jonas Väst, ordförande i Individ- och arbetsmarknadsnämnden (IAN), telefon 070-189 35 78, e-post jonas.vast@sundsvall.se

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.