Sundsvalls kommun sätter upp en Wall of Kindness på Navet, pressinbjudan

Har du en jacka som du inte använder, en mössa eller ett par varma vantar? Då kan du skänka dem till en Sundsvallsbo som inte har. ”Wall of Kindness” är ett koncept som spridits över hela världen. Nu ansluter Sundsvall till världsfenomenet och platsen blir vid paviljongen på Navet.

Vi hälsar media välkommen till Navetpaviljongen, måndagen den 21 december kl. 09.00.

Du träffar:
Magnus Persson (C), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Robert Savio Morian, konstnär, Magnus Ydmark, stadsbyggnadsdirektör, Emil Berglund, enhetschef, Annika Nehrer, arbetsledare samt snickare från Servicegruppen Johannedal, individ- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Wall of Kindness blir verklighet tack vare ett politiskt initiativ från Magnus Persson (C), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden och ett samarbete mellan individ- och arbetsmarknadsförvaltningens servicegrupp Johannedal, kultur- och fritidsförvaltningen och stadsbyggnadskontoret.

- Vi sätter upp en Wall of Kindness för att ge Sundsvallsborna en möjlighet att ge bort lite värme till en medmänniska i vinter, att få hjälpa en person som behöver lite extra omtanke, säger Magnus Persson (C), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Dessutom ser vi också en möjlighet att kunna stötta en lokal konstnär. Både näringsidkare och kultursektorn har det svårt i dessa tider.

En del av väggen kommer att prydas av ett konstverk signerat Robert Savio Morian, en lokal konstnär, född och uppvuxen i Sundvall och utbildad på den tidigare Sundsvalls konstskola. Robert har bland annat arbetat som bildlärare på studieförbund. Olof Ahlström, projektledare konstnärlig gestaltning, tog kontakt med Robert som han såg kunde vara lämplig för uppdraget med sitt speciella uttryck.

- Navet är ett område där många passerar och väntar och att få ta del av konst kan kanske göra dagen lite bättre. Jag tänker att konst är något universellt där alla kan ge och ta och där åskådaren är del av den konstnärliga upplevelsen. Jag är glad att jag som lokal konstnär fått möjligheten att vara del av detta, säger Robert.

”Wall of Kindness” är ett internationellt medborgarinitiativ som började i Iran 2015 som en möjlighet för medmänniskor att ge jackor och vinterkläder till hemlösa för att de skulle klara vintern. Fenomenet har sedan spridits sig världen över och plockats upp av flera städer i Sverige. Nu gör vi i Sundsvall en insats. Om du har en jacka över kan du hänga upp den hel och ren på Navet.

Kontakt:
Magnus Persson (C), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden
Tfn: 076-119 66 64
Robert Savio Morian, konstnär
Tfn: 070-988 40 48
Magnus Ydmark, stadsbyggnadsdirektör
Tfn: 073-231 19 69
Emil Berglund, enhetschef, individ- och arbetsmarknadsförvaltningen
Tfn: 072-143 30 48
Olof Ahlström, projektledare konstnärlig gestaltning
E-post: olof.ahlstrom@sundsvall.se
Ulrika Sjöberg, kommunikatör, stadsbyggnadskontoret
Tfn: 070-190 43 50

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.