Dagliga verksamheten Travbanegruppen på Bergsåkers Travskola får tävlingshäst av ATG Drömfond

Pressinbjudan: Kommunala dagliga verksamheten Travbanegruppen får tävlingstravhäst av ATG Drömfond. Var med när nyheten och hästen presenteras för medarbetarna på Travbanegruppen på Bergsåker för första gången.

Tid: Tisdag den 17 november klockan 13.00.

Plats: Bergsåkers travbana, Travbanevägen 5, Sundsvall.

Observera: med anledning av det rådande läget kring Corona, Covid-19, ser vi gärna att du kontaktar oss om du kommer för att kunna planera enligt gällande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

Tisdag den 17 november avslöjar ATG Drömfond nyheten att den kommunala dagliga verksamheten Travbanegruppen vid Bergsåkers Travskola får en ”alldeles egen häst”. Genom fonden har den sexåriga valacken Whispering Pines köpts in. Han tränas för tävling, men kan även användas på kurs.

Genom bidrag från ATGs Drömfond har Norrlands Travsällskap köpt in den sexåriga valacken Whispering Pines åt Travbanegruppen till Bergsåker. Hästen kommer att ägas av Norrlands Travsällskap, som även kommer att stå för kostnader för uppstallning och uppehälle. Men deltagarna i Travbanegruppen ska känna att det är deras häst, och intäkterna från tävling ska tillfalla Travbanegruppen genom främjande aktiviteter.

– Det här är helt fantastiskt och ett resultat av hur bra samarbetet mellan Sundsvalls kommun och Bergsåkerstravet fungerar. Handledarna tillsammans med gruppen har gjort, och gör, ett otroligt fint jobb på Bergsåker och har under de här åren blivit en del av travets totala verksamhet, säger Mats Nordin, enhetschef Arbete och försörjning, Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF).

Travbanegruppen är en kommunal daglig verksamhet för personer med stöd enligt LSS. Det innebär att man har en funktionsvariation, det vill säga utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Även varaktiga fysiska eller psykiska funktionshinder kan ingå. Samarbetet med Bergsåkers travskola har funnits sedan 2015 och är väldigt uppskattat från båda parter. I dagsläget arbetar 16 personer i Travbanegruppen.

– Travbanegruppen är en fantastisk grupp människor som med sitt jobb och sin positiva inställning bidrar till att hela Bergsåker utvecklas! Ingenting är för dem omöjligt, säger Annika Söderholm, Utbildningschef Bergsåker/Dannero, Norrlands Travsällskap.

Utöver travskolans behov av hjälp, hjälper kollegorna i Travbanegruppen även proffstränare med stallskötsel, och det finns egentligen inga begränsningar för vad de kan hjälpa till med, i och med att deras inställning alltid är att göra sitt bästa. De är inte rädda för att lära sig nya saker.

Presskontakt

Mats Nordin, enhetschef Arbete och försörjning, Individ och arbetsmarknadsförvaltningen (IAF), telefon 070-675 76 20, e-post mats.nordin@sundsvall.se

Annika Söderholm, utbildningschef Bergsåker/Dannero, Norrlands Travsällskap, telefon 070-26 26 666, e-post annika.soderholm@bergsaker.travsport.se

Läs mer om Travbanegruppen:
http://travskolanbergsaker.dinstudio.se/17/10/travbanegruppen/

Läs mer om ATGs drömfond:
https://dromfond.se/

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.