Sundsvalls skolor klättrar i skolranking

Sundsvalls kommun klättrar 50 placeringar på Lärarförbundets skolranking som släpptes idag.

Sundsvalls kommun klättrar på de flesta parametrar, men framförallt har elevernas skolresultat förbättrats.

– Det är glädjande att det dagliga arbete som görs av våra medarbetare gett resultat. Då vi haft ett särskilt fokus på elevers lärarande är det extra kul att se att kunskapsresultaten förbättrats, säger Urban Åström, skoldirektör.

Sundsvalls kommuns skolor klättrar från plats 238 till plats 188 av 290 kommuner. Det är framförallt elevernas resultat som gjort att Sundsvall tidigare placerat sig längre ned på rankingen, och det är även där som Sundsvall nu klättrar mest. Under ”andelen godkända elever”, ”andelen som fullföljt gymnasieutbildning” och ”meritvärdet i årskurs 9” har Sundsvalls kommun klättrat upp till 83 placeringar.

– Jämför vi med andra kommuner så har vi en hög andel behöriga lärare och det ser vi som viktig del för att främja elevers lärande. Därför känns det extra bra att se att skolresultaten nu följer efter. Oavsett vad man tycker om en ranking är det just elevernas resultat som är det viktiga för oss, säger Lisa Tynnemark, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Rankingen kan läsas i sin helhet här

https://www.lararforbundet.se/basta-skolkommun/2020/sundsvall

Presskontakter

Lisa Tynnemark, Barn- och utbildningsnämndens ordförande
Telefon: 072-085 78 08

Urban Åström, Skoldirektör
Telefon: 073 270 15 24

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.