Lyslördag på Stora torget i Sundsvall ställs in

På grund av det rådande förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer ställs årets upplaga av Lyslördag i Sundsvall in. Evenemanget var planerat att äga rum 14 november.
Lyslördag har de senaste åren samlat uppskattningsvis mellan 15 000 och 20 000 besökare på Stora torget i Sundsvall. Förutom fackeltåg, artistuppträdanden och tal är den centrala punkten i programmet när vacker fasadbelysning succesivt tänds på byggnaderna runt torget och belysningen på den stora julgranen tänds.

- Lyslördag är en fantastiskt vacker tradition som ger oss Sundsvallsbor, och även tillresta besökare, en fin anledning att samlas i novembermörkret och känna gemenskap och stolthet över vår stad och den unika stenstan. De ytterst speciella förutsättningar som nu råder till följd av pandemin gör det tyvärr omöjligt att samlas på detta sätt, säger Arianne Sundman, Kommunfullmäktiges ordförande i Sundsvall.

Lyslördag är traditionellt sett startskottet på ett antal olika aktiviteter i Sundsvall under november och december.

- Självklart är det tråkigt att inte kunna träffas och tillsammans uppleva Lyslördag på plats på Stora torget i år. Men förhoppningen är ändå att andra kommande evenemang, som inte lockar lika stor publik som just Lyslördag, ska kunna genomföras på ett säkert sätt senare i vinter. Och vi ser verkligen fram emot att nästa år återigen få möjlighet att uppleva en storslagen och vacker Lyslördag i Sundsvall, säger Anna Borggren, affärsområdeschef Besöksnäring, Näringslivsbolaget Sundsvall.

  • För ytterligare information nås Anna Borggren på 070-602 04 56

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.