Profilerade kläder

På kläder använder vi kommunlogotypen i svart eller vitt.

Kläder märkta med vår logotyp är i de flesta fall arbetskläder där bäraren representerar kommunen. Därför ska märkningen vara tydlig och enhetlig, men också måttfull och balanserad.

Tröjor och jackor

• På tröjor och jackor placeras logotypen på den vänstra delen av bröstet. Om detta inte är möjligt kan logotypen även appliceras på vänster överarm.
  • Verksamhetsnamnet placeras på den högra delen av bröstet, i linje med logotypen. Om detta inte är lämpligt trycks verksamhetsnamnet på höger överarm eller på ryggen. Typsnitt för verksamhetsnamn är Raleway Heavy. I undantagsfall kan logotypen även tryckas på ryggen. Det kan vara motiverat när det finns särskilda behov av synlighet. Då ska verksamhetsnamnet tryckas på höger överarm.
  • För övriga budskap, profilerande texter, slogans eller annat används ryggen. Typsnitt för budskap är Raleway Regular.

Byxor

På byxor placeras logotypen på det vänstra benet. Antingen på framsidan eller på sidan av låret. Om detta inte är möjligt kan logotypen även appliceras på vänster vad. På byxor räcker det med att använda logotypen eftersom att byxor ofta kombineras med en tröja eller jacka.

Lina Andersson Kommunikationsstrateg

Elisabeth Tencic Kommunikationsstrateg