Så fungerar webbplatsen

Här kan du läsa om hur du använder webbplatsen och vilka som har ansvar för informationen på den.

Lämna synpunkter på en sidas innehåll

Långt ner på varje sida hittar du “Var sidan till hjälp”. Klicka på knappen “Tyck till om sidans innehåll”, så öppnas ett formulär där du kan skicka synpunkter på innehållet direkt till uppdateringsansvarig författare för sidan. Vi vill gärna veta vad vi behöver förbättra eller vad som är bra på sidan.

Kontakta verksamheten

Klicka på “Kontakt”, så visas kontaktuppgifter till personer som kan hjälpa dig med frågor om det som sidan handlar om. Dom personerna finns i den verksamhet vars målgrupper sidans text riktar sig till.

Ansvariga för innehållet på sundsvall.se

Informationsägare och ytterst ansvarig för innehållet på sundsvall.se är kommunikationsdirektören. Kommunikationsdirektören äger all information på sundsvall.se, dess presentation, utseende och omfattning.

Faktaägare ansvarar för att en sidas text innehåller de fakta som målgruppen behöver, att dessa fakta är korrekta och att texten följer GDPR och sekretesslagstiftning. Faktaägare är den verksamhet vars målgrupper informationen riktar sig till – det vill säga oftast de som syns under “Kontakt” på en sida.

Författare är den som är uppdateringsansvarig för sidan. Synpunkter du lämnar under “Var sidan till hjälp” går direkt till författaren. Författaren tillhör oftast faktaägarens verksamhet, men inte alltid.

Navigera på Sundsvall.se

Sök

I sökmotorn längst upp i det högra hörnet kan du göra fritextsökningar på alla sidor och filer. Skriv in ett eller flera ord och klicka på knappen “sök” så visas resultatet för din sökning.

Huvudmeny

I sidhuvudets huvudmeny finns ingångar till följande ämnesområden:

  • Utbildning och förskola
  • Uppleva och göra
  • Omsorg och hjälp
  • Bygga, bo och miljö
  • Samhällsplanering och trafik
  • Näringsliv och arbete
  • Kommun och politik.

Navigeringssidor

Från huvudmenyn kommer du till navigeringssidor som visar vilka sidor som finns på nivån under. Länkarna till undersidorna presenteras som en samling navigeringskort. I varje navigeringskort visas dessutom de mest besökta sidorna totalt från alla nivåer under. Se bild.

Navigeringskort

Bilden visar ett navigeringskort på en navigeringssida. Kortet har rubriken “Idrott och motion”, Foto: Skärmklipp

Navigeringskort

Bilden till vänster visar ett navigeringskort för sidan “Idrott och motion”, Klickar du på rubriken kommer du till sidan “Idrott och motion”.

Under rubriken visar kortet även de mest besökta sidorna från alla nivåer under “Idrott och motion”, till exempel “Aktuell skidspårspreparering” med flera. Klickar du på någon av dessa välbesökta sidor så kommer du direkt dit.

Tillbaka till startsidan

Klicka på drakloggan längst upp till vänster i sidhuvudet för att komma tillbaka till startsidan.

Skärmupplösning

Sundsvall.se är gjord för upplösning 1024×768 men syns ännu bättre i högre upplösningar.

Webbläsare

Webbplatsen visas allra bäst i en modern webbläsare som har stöd för moderna standarder. Äldre webbläsare visar samma innehåll, men kan visa webbsidedesignen annorlunda.

Nödvändiga program

För att öppna dokument på webbplatsen behöver du programmet Adobe Reader. Det finns gratis att ladda ner på Internet.

Sundsvalls kommuns webbstrategi

Webbstrategi

Kontakt

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.