Om kakor (cookies)

På sundsvall.se använder vi två typer av kakor.

En kaka är en liten textfil som webbsidan du besöker sparar på din dator (läs mer om webbkaka, Wikipedia)Vi sparar ingen information om besökarens ip-adress och därför kan informationen om dig aldrig kopplas samman med din identitet.

Två typer av kakor används på webbplatsen

  • Sessionskakor lagras tillfälligt under tiden du är inne på en webbsida. De försvinner när du stänger din webbläsare.
  • Permanenta kakor sparar en fil som ligger kvar på din dator under en bestämd tid. De kan till exempel användas för att underlätta användningen av webbplatsen för dig eller att sidorna ska laddas snabbare på din dator. Med hjälp av kakor kan vi också analysera hur besökare använder webbplatsen.

Om du loggar in som medarbetare eller elev gör du detta via en säkerhetslösning som heter Mobility Guard. Här sätts det en permanent kaka.

Genom att göra inställningar i din webbläsare kan du neka webbplatsen att lämna en kaka. Läs mer om hur detta görs i din webbläsares hjälpsektion.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.