Gymnasiet

Gymnasieskolan kan återgå till ordinarie verksamhet igen från och med 15 juni.

Gymnasieskolan, med undantag för gymnasiesärskolan, har sedan 18 mars i huvudsak bedrivit undervisning på distans. Den 29 maj meddelade Folkhälsomyndigheten att gymnasieskolan kan återgå till ordinarie verksamhet igen från och med 15 juni. Dock gäller fortfarande de allmänna rekommendationerna för att bromsa smittspridning och lämpliga åtgärder kan behöva vidtas.

Mer information om hur detta påverkar vår verksamhet publiceras i Vklass till vårdnadshavare och elever.

Med start 20 april kan vi erbjuda lunch även för dig som går på gymnasiet och för närvarande har distansundervisning. Du som vill får då hämta kylda eller frysta matlådor för en vecka i taget, på bestämd tid och plats.

Om du vill ha matlådor från och med måndag 20 april behöver du beställ dina matlådor senast onsdag den 15 april klockan 12.00. Din beställning är för en vecka i taget.

Så här går det till

  • Beställ matlådorna via e-tjänsten Beställning av lunch för gymnasiet. Länk till E-tjänst https://e-tjanster.sundsvall.se/lunchbestallninggymnasiet. Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan du ringa in din beställning på 060-19 10 00.
  • Beställ dina matlådor senast onsdag klockan 12.00 för veckan efter. Din beställning är för en vecka i taget. Du kan välja mellan dagens eller dagens vegetariska. Har du behov av specialkost och har anmält det sedan tidigare har du också möjlighet att få det. Sallad ingår till matlådan, men inte dryck och bröd.
  • Det är viktigt att du förvarar matlådorna kallt (kylskåp eller frys) för att säkerställa hållbarheten. Det ansvarar du över själv.

Så hämtar du dina matlådor

  • Du hämtar dina matlådor på den skola som själv väljer utifrån listan nedan.
  • På måndagen hämtar du matlådor för måndag och tisdag, vid onsdagshämtningen får du med dig matlådor för onsdag, torsdag och fredag.
  • För att minska kontakten med de elever som går på skolan ska du inte gå in i skolans lokaler eller matsal. Du hämtar dina matlådor på skolans lastkaj, som ofta är på baksidan. Det är också skyltat där.
  • Ta med dig en kylbag eller påse när du kommer för att hämta matlådorna.

Du hämtar dina matlådor på den skola som själv väljer utifrån listan:

Område Skola Adress till skolan
Alnön Vibackeskolan Raholmsvägen 5-7
Bergsåker Bergsåker skola Härmstavägen 2
Centrum Västermalms gymnasium Universitetsallén 17
Åkersvik skolan Hovrättsgatan 2
Indal Stige skola Björkallén
Kvissleby/ Njurrunda Nivrena Skolgatan 5
Liden Lidens skola Husåsvägen 15
Ljustadalen Ljustadalens skola Söndagsvägen 6
Matfors Va´Gott Skölevägen 15
Stöde Matknuten Knutsvägen 5

Sundsvalls gymnasiums avslutning för studenterna

Sundsvall gymnasium följer myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridning vilket innebär att årets student inte blir som tidigare med mösspåtagning, studentluncher och utspring på traditionellt sätt.

Varje skola och program kommer att anordna en minnesvärd avslutning för studenterna i form av klassamling som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Varje skola och program arbetar också för att hitta lösningar där anhöriga till studenterna kan delta på distans.

Skolklasser på lastbilsflak eller liknande bör inte förekomma. Större gemensamma ceremonier, samlingar eller parader för samtliga avgångselever eller hela skolan får inte anordnas.

Mer detaljerad information till studenterna kommer från skolan via Vklass.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.