Tips på aktiviteter i coronatider

Det finns fortfarande möjlighet till en aktiv fritid, även i coronatider när mycket är inställt. Aktivera dig fysiskt utomhus eller digitalt inomhus.

Ge dig ut och njut när du är frisk, varva med digitala upplevelser när du behöver vila eller återhämtning. Det finns mycket du kan uppleva i din närmiljö. I Sundsvall finns goda möjligheter till uteaktiviteter av olika slag. Här kommer några tips på aktiviteter för ditt välbefinnande och hälsofrämjande aktiviteter att uppleva.

Fortsätt att hålla kontakten med personer som är viktiga för dig. Se bara till att det sker smittsäkert och i enighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de nationella allmänna råden.

Umgås digitalt

Digitala möten, videosamtal med dator eller i mobiltelefon kan minska upplevelsen av ensamhet i de fall du inte har möjlighet att träffa någon fysiskt. Har du inte koll på tekniken så har du kanske du har någon anhörig som kan hjälpa dig att komma igång?

Seniorsurfarna

Just nu finns en serie som heter Seniorsurfarna som ger många exempel på möjligheter med att använda internet. Seniorsurfarna, SVT Play

Tips på digitala aktiviteter

Tips till seniorer i coronatider: digitala aktiviteter, SPF-seniorerna

Friskis och Svettis onlineträning

Friskis och Svettis erbjuder träningspass och rörelsepauser som är gratis och öppna för alla. De korta rörelsepauserna är perfekta för att bryta stillasittandet.

Testa och hitta din favorit, friskissvettis.se

Träningsprogram på 1177.se

Filmer: Träna hemma – 1177 Vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hemmagympa med SVT

SVT1 kör även skonsam hemmagympa varje vardagsmorgon cirka 09.40. Tiden varierar något.

Ta del av passen i efterhand, SVT Play

Tips hur du förhindrar fallolyckor

Här hittar du filmer med tips hur du minskar risken för att ramla och skada diglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Östersunds kommun bjuder sundsvallsborna på träningsfilmer

Östersunds kommun har tagit fram träningsfilmer för att förebygga fallskador som fungerar bra som allmän träning för att hålla igång med bra övningar för styrka och balans.

Håll dig fysiskt aktiv med hjälp av Östersunds träningsfilmer, ostersund.se

Uppleva och göra, sundsvall.se
Visit Sundsvalls hemsida