Tips på aktiviteter i coronatider

Det finns fortfarande möjlighet till en aktiv fritid, även i coronatider när mycket är inställt. Aktivera dig fysiskt utomhus eller digitalt inomhus.

Ge dig ut och njut när du är frisk, varva med digitala upplevelser när du behöver vila eller återhämtning. Det finns mycket du kan uppleva i din närmiljö. I Sundsvall finns goda möjligheter till uteaktiviteter av olika slag. Här kommer några tips på aktiviteter för ditt välbefinnande och hälsofrämjande aktiviteter att uppleva.

Covid-19 har inte sportlov. Ta ditt ansvar. Ha det så trevligt på sportlovet men kom ihåg att hålla avstånd och umgås bara med familj och nära vänner. Det är allas skyldighet att ta ansvar. Känner du dig det minsta sjuk? Testa dig för covid-19 och håll dig hemma.

Här är några aktiviteter som är arrangerade särskilt under sportlovet:

Sundsvalls stadsbibliotek

Skapa egna spel i Roblox studios, Sundsvalls stadsbibliotek
Digital frågeslinga om sagor, Sundsvalls stadsbibliotek

Fritidsgårdarna/Ung i Sundsvall

Lovkalender, ungisundsvall.se

Norra Bergets friluftsmuseum

Vintervandring på egen hand, temat är vinteridrott i Medelpad

Visit Sundsvall

Sportlov i Destination Sundsvall, visitsundsvall.se

Följ Sebastian Mügges kreativa skaparprocess

Sebastian Mügges utställning “Vill ni förfesta med oss” går inte att besöka just nu men du kan se filmer som beskriver den kreativa processen. Se filmerna från start till mål i skapandet av utställningen, Sundsvalls museum

Viddla/strömma film

Viddla är en strömningstjänst där du gratis kan låna och se film via dator, surfplatta eller smartphone. Allt du behöver är ditt bibliotekskort och en internetuppkoppling. Se film när det passar dig.
Strömma filmer, Sundsvalls stadsbibliotek

Ta del av bibliotekets boktips

Se när Sundsvalls stadsbibliotek tipsar om böcker för alla åldrar, Sundsvalls stadsbibliotekets YouTube-kanal

Läs när Sundsvalls stadsbibliotek tipsar om böcker för alla åldrar, Sundsvalls stadsbibliotekets hemsida

Boktips på Youtube från länsbor, Sundsvalls stadsbibilotek

Digitalt trolleri med Arkadia på Kulturmagasinet

Gycklaren Arkadia bjuder på några av sina trix i digital form, Sundsvalls museum

Traces of Time med Korona Dans

Ta del av ett digitalt danssolo av och med Elin Kristoffersson om begreppet tid och olika perspektiv på tid, Sundsvalls museum

Fortsätt att hålla kontakten med personer som är viktiga för dig. Se bara till att det sker smittsäkert och i enighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de nationella allmänna råden.

Umgås digitalt

Digitala möten, videosamtal med dator eller i mobiltelefon kan minska upplevelsen av ensamhet i de fall du inte har möjlighet att träffa någon fysiskt. Har du inte koll på tekniken så har du kanske du har någon anhörig som kan hjälpa dig att komma igång?

Seniorsurfarna

Just nu finns en serie som heter Seniorsurfarna som ger många exempel på möjligheter med att använda internet. Seniorsurfarna, SVT Play

Tips på digitala aktiviteter

Tips till seniorer i coronatider: digitala aktiviteter, SPF-seniorerna

Friskis och Svettis onlineträning

Friskis och Svettis erbjuder träningspass och rörelsepauser som är gratis och öppna för alla. De korta rörelsepauserna är perfekta för att bryta stillasittandet.

Testa och hitta din favorit, friskissvettis.se

Träningsprogram på 1177.se

Filmer: Träna hemma – 1177 Vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hemmagympa med SVT

SVT1 kör även skonsam hemmagympa varje vardagsmorgon cirka 09.40. Tiden varierar något.

Ta del av passen i efterhand, SVT Play

Tips hur du förhindrar fallolyckor

Här hittar du filmer med tips hur du minskar risken för att ramla och skada diglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Östersunds kommun bjuder sundsvallsborna på träningsfilmer

Östersunds kommun har tagit fram träningsfilmer för att förebygga fallskador som fungerar bra som allmän träning för att hålla igång med bra övningar för styrka och balans.

Håll dig fysiskt aktiv med hjälp av Östersunds träningsfilmer, ostersund.se

Vinterbad

Vågar du hoppa på trenden och ta dig ett kallbad?
Här kan du bada i isvak i Sundsvalls kommun tillsammans med badföreningar, sundsvall.se

Vintervandring om vinteridrott i Medelpad på Norra berget

Välkommen att titta på och höra om några av alla sporter och idrotter som gjort vintrarna minnesvärda genom åren. Vintervandringen “Snor, svett och tårar” gör du på egen hand bland hus och gårdar på Norra berget mellan 15 februari – 11 april.
Mer om vandringen med fokus på vinteridrott, Norra berget

Promenera och spring

I Sundsvall finns flera motionsspår, springstigar och vandringsleder i olika längder och terräng.
Mer om våra olika leder och stigar, sundsvall.se

Längdskidor

Totalt har du 300 kilometer på längden att se fram emot i hela kommunen.
Aktuell spårstatus, sundsvall.se

Slalombackar

Det finns flera slalombackar att åka skidor och bräda i. Välj den som passar dig bäst.
Mer om slalombackarna, sundsvall.se

Isbanor och hockeyrinkar

Runtom i Sundsvall finns flera isbanor och rinkar som är öppna för allmänheten. Totalt finns närmare 40 isbanor att välja på.
Skridsko- och isbanor, sundsvall.se

Skoteråkning

Det finns många skoterleder som klubbarna i Sundsvall och Timrå håller åkbara.
Skoterleder och skoterförbudsområden, sundsvall.se

Uppleva och göra, sundsvall.se