Förhindra smittspridning, Covid-19

Vi måste alla hjälpas åt med att minska smittspridningen. Följ gällande rekommendationer och belasta inte samhällsfunktioner i onödan.

Skydda andra och dig själv. Håll avstånd och ta eget ansvar.

Känner du dig det allra minsta sjuk så ska du låta bli att träffa andra människor. Stanna hemma tills du är frisk och ytterligare två dagar. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om hur du skyddar dig och andra och undviker smitta.

Stanna hemma om du är över 70 eller tillhör en annan riskgrupp

Folkhälsomyndigheten rekommenderar dig som är över 70 år att begränsa dina sociala kontakter så långt som möjligt under en tid framöver. Undvik att besöka platser med många människor, som till exempel kollektivtrafiken, affärer och apotek. Be om hjälp med att uträtta ärenden och handla mat.

Mer information till dig som är över 70 år finns på Folkhälsomyndighetens hemsida
Information about covid-19 for you who are 70 or older, in other languages
Information till riskgrupper från Folkhälsomyndighetens hemsida
Tips till dig som är 70+ på en annan sida på sundsvall.se

Besök inte äldre personer eller andra riskgrupper

Äldre människor har större risk att bli svårt sjuka. Träffa inte dina äldre släktingar om det inte är helt nödvändigt, särskilt inte om du har sjukdomssymtom. Ta det säkra före det osäkra. Däremot rekommenderar vi att du håller kontakten via telefon eller dator. I en orolig tid är det av extra viktigt att ha någon att prata med.

Res smittsäkert

Från och med de 13 juni får symtomfria personer resa inom Sverige. Du har ett personligt ansvar att resa så smittsäkert som möjligt. Du ska inte riskera att sprida smitta eller att belasta vården på ditt tänkta resmål. Är du sjuk ska du inte resa alls.

Mer om inrikesresor på krisinformation.se
Mer om resor på Folkhälsomyndighetens hemsida

Provtagning

Nu har alla invånare i Västernorrland med symptom möjlighet att provtas.
Läs mer om provtagning, sundsvall.se

Information in other languages

Information in other languages, Folkhälsomyndigheten

Arabiska, Arabic

Dari

Persiska, Persian

Tigrinja, Tigrinya

Somaliska, Somali

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.