Skattesatser

I Sundsvall är skattesatsen för närvarande 33,88 procent. För varje 100-lapp du tjänar betalar du 33 kronor och 88 öre i kommunal- och regionskatt.

Du betalar skatt både till stat, kommun och region, beroende på hur mycket du tjänar. Staten bestämmer vad kommunerna får ta ut skatt på. Varje kommun avgör sedan själv hur stor skattesatsen ska vara och hur pengarna ska fördelas.

Kommunalskatt

Kommunalskatten i Sundsvall är 22,59 procent av den kommunalt beskattningsbara inkomsten. Det innebär att 22 kronor och 59 öre på varje intjänad hundralapp går till kommunen.

Regionsskatt

Förutom kommunalskatt betalar du även regionskatt till med 11,29 procent. Det innebär att 11 kronor och 29 öre på varje intjänad hundralapp går till regionen.

Begravnings- och kyrkoavgifter

Utöver kommunalskatt och regionskatt betalar alla skattskyldiga en begravningsavgift. Den varierar från församling till församling. Du som är medlem i Svenska kyrkan betalar även kyrkoavgift.

Andra webbplatser

Skattetabeller och preliminärskatt, Skatteverket
(inklusive regionskatt och begravningsavgift)

Skatter, Skatteverket

Kontakt

Björn Magnusson Redovisningsansvarig, koncernstabens ekonomiavdelning

070-190 13 35

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.