Vi håller Sundsvall Rent

Sundsvall deltar under veckorna 19 och 20, i Sveriges största manifestation mot nedskräpning Håll Sverige Rent.

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Anmäl din förskola / skola till kampanjen

Anmälningsperioden är öppen 6 februari – 31 mars:

Vi skickar ut handskar och sopsäckar till de skolor som anmäler sig inom anmälningstiden. Efter anmälningstid finns material att hämta hos oss.

Vad gör förskolor och skolor med skräpet?

Skräpet slängs i respektive skolas soptunnor, och sedan kommer Sundsvalls kommun och tömmer dem. Om det är möjligt sortera gärna ut förpackningar och lämna den i närmaste återvinningsstation. Om särskild upphämtning behövs, kontakta oss.

Sortera rätt

Kampanjen är främst till för småskräp. Tänk på att grenar, löv och annat trädgårdsavfall inte är skräp som ni ska lägga i säckarna.

Vad gäller för föreningar, företag och privatpersoner?

Givetvis får ni också gärna hjälpa till att städa under skräpplockarkampanjen. Ni behöver dock ta skräpet till er egen soptunna eller åka till en återvinningscentral.

Plocka skräp med Skrappen

Skräpplockarappen Skrappen gör aktiviteten roligare och ger dig en möjlighet att registrera din skräpplockning så att du kan se hur stor skillnad vår gemensamma insats kan göra.

Läs mer om Skrappen på Håll Sverige Rents hemsida.

Skrappen, Håll Sverige Rent

Vill du veta mer?

Kontakt

Malin Håkansson Projektledare

073-270 51 60

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.