Snö och halka gör sophämtningen besvärlig

Det finns några saker som du som fastighetsägare behöver göra för att sophämtningen ska kunna fungera så bra som möjligt.

Skotta och sanda

För att underlätta framkomligheten för chaufförerna ska du inför tömningsdagen skotta och sanda vid vägen och platsen för tunnorna. Om inte vägen är farbar behöver du rulla fram dina tunnor till närmaste farbara väg.

Om sophämtningen är försenad

En vinter med besvärlig väderlek, snö och halka kan betyda att sophämtningen bli försenad. Om du inte fått dina sopor hämtade på din vanliga tömningsdag, låt tunnorna stå kvar tills du ser att vi har tömt dem. Våra chaufförer jobbar för att komma ikapp. Vi beklagar de olägenheter som förseningar kan innebära.

Fastfruset matavfall

När det är minusgrader kan påsar frysa fast i den bruna tunnan. Här får du några tips på hur du kan undvika fastfrusna påsar:

  • Lägg påsen i en hink med lock och låt den frysa till en stund innan du lägger den i den bruna tunnan.
  • Lägg tidningspapper i botten av tunnan.
  • Ruska om tunnan när du ställer ut den för tömning.
  • Håll tunnan ren! Det minskar risken för fastfrysning.

Om matavfallet har frusit fast kan inte våra chaufförer tömma din tunna ordentligt. Obekvämt då du får plats med mindre i tunnan. Som fastighetsägare ansvarar du för att avfallet i tunnan inte sitter fast vid tömning. Var därför noga med att göra vad du kan för att det inte ska frysa fast.

Läs mer på MittSverige Vatten & Avfalls hemsida

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.