Gärdehovs kylmaskiner åter i drift

Ett driftstopp i Gärdehovs kylmaskinrum har gjort att det är totalstopp på isleverans för tillfället.

2018-11-02
Kylmaskinerna till isbanorna i Gärdehov är åter i drift. 🙂
Gärdehovs driftspersonal jobbar just nu för fullt för att återskapa isarna i A-hallen samt curlinghallen.
Arbetet med isytorna i Ungdomshallen och på bandyplanen påbörjas tidigt under nästa vecka. Alla isytor beräknas vara på plats senast i början av vecka 46.

2018-10-31
De tekniska störningarna är lokaliserade och åtgärd är påbörjad.
Förhoppningarna är att de tekniska störningarna ska vara åtgärdade innan helgen och kylanläggningen ska kunna återgå till full drift. Det innebär att isar tillverkas allt eftersom på de fyra ytorna med start vecka 45 och beräknas då vara i full drift under vecka 47.

2018-10-26
Igår den 25 oktober gick Sundsvalls kommun ut och meddelade att Gärdehov har stort driftstopp i kylmaskinrummet, intensiv felsökning pågick men anläggningen gick ej att återstarta. Berörda isytor är totalt fyra, bandyplan, A-hall, ungdomshall och curlinghall.
Felsökningen har visat att det förmodligen rör sig om ett programfel och anläggningen förväntas startas upp igen tidigast den 30 Oktober.
På grund av den långa stilleståndstiden går ingen av anläggningens isar att rädda och en omstart av all isproduktion kommer ske under de närmsta 2 veckorna.
På grund av det inträffade där alla isytor hålls stängda så ändras öppettiderna på Gärdehov, anläggningen har tills vidare öppet mellan 07:00-16:00 gällande aktiviteter i danslokal och konferenslokaler. Sundsvall kommun beklagar det inträffade.

2018-10-25
Intensiv felsökning pågår, samtliga isar i anläggningen är för tillfället berörda av driftstoppet. Konsekvensen blir att Gärdehov ställer in all idrottsverksamhet under helgen.

Fortlöpande information läggs upp på Gärdehovs hemsida

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.