Stadsodling i Sundsvall – 2021

I år kan du hyra ett stadsodlingspaket för att odla i centrala Sundsvall i Inre Hamnen.

Collagebild-Stadsodling

Foto: Most photos

Odling är en hobby för många människor men alla har inte möjlighet till detta. Därför kommer det i år att finnas möjlighet att hyra ett stadsodlingspaket för att odla i centrala Sundsvall. Möjligheten att odla gäller för en säsong mot en avgift på 500 kr/odlingspaket. Odling ger inte bara möjlighet att producera egen mat men det är också hälsofrämjande, öppnar upp för möten mellan människor och bidrar till större biologisk mångfald.

Så här går det till

Karta över stadsodling

Foto: Sundsvalls kommun

Under 2021 kommer Parkavdelningen att ställa i ordning en plats, i Inre hamnen, där 8 personer kommer att kunna få hyra ett stadsodlingspaket. Paketet består av två odlingslådor byggda av pallkragar och jord i säckar att fylla lådorna med.

Parkavdelningen förbereder platsen med pallar och pallkragar för odling. Planteringsjord finns på platsen i säckar. Platsen kommer att vara iordningställd så att du ska kunna börja använda den i slutet av maj.

I slutet av säsongen kommer parkavdelningen städa av odlingsområdet och transportera bort stadsodlingspaketen. Det är planerat till 1 oktober.

Under odlingssäsongen kommer du att  sköta din odling helt själv och du ordnar själv med frön, plantor, redskap och allt arbete. Skörden tillhör dig, men platsen där lådorna står fortsätter vara tillgänglig för alla. Det kommer att finnas en vattentank för bevattning på platsen och en plats för kompostering av växtmaterial om du skulle behöva det.

Vill du odla?

Om Du är intresserad av att hyra ett stadsodlingspaket så fyller du i anmälningsformuläret som finns på denna länk: Intresseanmälan för stadsodling 2021

Sista anmälningsdag är 25 april.

Om fler än 8 personer visar intresse så kommer vi att lotta ut platserna. Vi kommer bara ta kontakt med de 8 som slutligen erbjuds odlingspaket.

Kontakt

Annika Näsmo Landskapsingenjör

060-19 16 83

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.