Planteringar och blommor

Varje år smyckar vi Sundsvall med vackra blommor. Nu planterar vi höstens blommor.

Olika tema när årets blomsterprakt planeras

Varje period har ett specifikt tema eller färgkombination som våra landskapsarkitekter och ingenjörer tar fram. Vi lyssnar även till idéer som kommer till oss och tar fasta på trender inom trädgårdsvärlden. De drygt 23 000 blommor som planteras varje år i Sundsvall bidrar till att vi får en attraktiv stad.

Gul Dahlia

Foto: Mostphotos

Vår-, sommar- och höstblommor och vinterdekorationer

Varje säsong får sin egen blomsterprakt eller dekoration. Under våren påbörjas arbetet med planteringar runt om i Sundsvall. I början sommaren byts vårens blommor till sommarprakt och i början av september byts de i sin tur ut mot höstplantor i urnor och rabatter runt om i kommunen.

Sortlistor

I samband med att planeringen för de olika säsongsblommorna startar lägger vi ut information om de olika sorterna på webben.

Dill

Foto: Mostphotos

Över 23 000 blommor

Sundsvalls kommun planterar under våren och sommaren cirka 20 000 blommor och 4 000 höstplantor.

Sommarens blommor 2018 – Grönsaker i rabatterna och skottkärror på turné

Som vanligt planterar vi massor med sommarblommor runt om i hela Sundsvall men i år får blommorna sällskap av grönsaker.

Sommarens tema är Sommarsallad

I år trängs örter och grönsaker med sommarblommorna i rabatterna. Bland annat kommer det att finnas kronärtskocka, jordgubbar och rabarber bland Lejongap, Dahlior och Tagetes.

Skottkärror på turné

Under sommaren kommer flera skottkärror med planteringar i att placeras ut i centrala Sundsvall. Den som vill kan skjutsa iväg en skottkärra till en annan plats i staden som man kanske tycker borde få lite mer blomsterprakt.

Lista på växter och grönsaker som planteras ut för sommaren:

Sommarblommor 2018

Kontakt

Annika Näsmo Landskapsingenjör

060-19 16 83

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.