Planteringar och blommor

Varje år smyckar vi Sundsvall med vackra blommor. Nu har vi planterat vårens blommor.

Olika tema när årets blomsterprakt planeras

Varje period har ett specifikt tema eller färgkombination som våra landskapsarkitekter och ingenjörer tar fram. Vi lyssnar även till idéer som kommer till oss och tar fasta på trender inom trädgårdsvärlden. De drygt 20 000 blommor som planteras varje år i Sundsvall bidrar till att vi får en attraktiv stad.

Vår-, sommar- och höstblommor och vinterdekorationer

Varje säsong får sin egen blomsterprakt eller dekoration. Under våren påbörjas arbetet med planteringar runt om i Sundsvall. I början av sommaren byts vårens blommor till sommarprakt och i början av september byts de i sin tur ut mot höstplantor i urnor och rabatter runt om i kommunen.

Över 20 000 blommor

Sundsvalls kommun planterar under våren och sommaren cirka 17 000 blommor och 3 000 höstplantor.

Vårblommor

Foto: Johan Lindstammer

Vårens blommor 2021

Som vanligt planterar vi massor med vårblommor runt om i hela Sundsvall. I vårplanteringen 2021 finns två färgkombinationer som tema; en med blå och vita penséer och en med ljus rosa, violett och vita penséer.

Övriga dekorationer vid högtider

Förutom blomutsmyckning så gör parkavdelningen en hel del dekorationer i samband med bland annat påsken och Halloween. Håll utkik i stan kring exempelvis Esplanaden och Vängåvan.

 

Kontakt

Annika Näsmo Landskapsingenjör

060-19 16 83

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.