Planteringar och blommor

Varje år smyckar vi Sundsvall med vackra blommor. Nu planterar vi sommarens blommor.

Olika tema när årets blomsterprakt planeras

Varje period har ett specifikt tema eller färgkombination som våra landskapsarkitekter och ingenjörer tar fram. Vi lyssnar även till idéer som kommer till oss och tar fasta på trender inom trädgårdsvärlden. De drygt 23 000 blommor som planteras varje år i Sundsvall bidrar till att vi får en attraktiv stad.

Vår-, sommar- och höstblommor och vinterdekorationer

Varje säsong får sin egen blomsterprakt eller dekoration. Under våren påbörjas arbetet med planteringar runt om i Sundsvall. I början sommaren byts vårens blommor till sommarprakt och i början av september byts de i sin tur ut mot höstplantor i urnor och rabatter runt om i kommunen.

Över 23 000 blommor

Sundsvalls kommun planterar under våren och sommaren cirka 20 000 blommor och 4 000 höstplantor.

Sommarens blommor 2019 – tema blomsteräng

Som vanligt planterar vi massor med sommarblommor runt om i hela Sundsvall och i år vill vi ha en lite lättare känsla med fest för bin och fjärilar på blomsterängar. Vi vill också återanvända det vita temat men nu med lite blått i för att få en stämning av månsken. Blomsteräng-färgerna är varm laxrosa, aprikos, ljus krämgul och blå nyanser. Vi har valt blomsorter som är lite skirare och lättare i sitt uttryck och vi har också använt gräs i detta tema. Månsken består till största delen av vitt, förstås, och blå nyanser som stråk i det vita. Så, årets tema är Blomsteräng och Månsken.

Två nya sorter för oss i år, som vi inte provat tidigare, är Cleome Senorita Blanca, paradisblomster  och Euphorbia Dimond Frost, snötörel.

Kontakt

Annika Näsmo Landskapsingenjör

060-19 16 83

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.