Fritid – Hållbara familjen

Det finns mycket du kan göra på fritiden för att värna vår miljö oavsett om det handlar om var du tillbringar din semester eller om hur du beter dig i naturen.

Hemestra

I stället för att resa långt bort i världen med flyg kan du välja att semestra på hemmaplan ibland. Kanske reser du med tåg och cykel genom Sverige, Norden eller Europa. Kanske väljer du att utforska kommunerna i Sundsvallsregionen. Dels belastas inte miljön av utsläppet från en flygresa, dels skapar vi förutsättningar för utvecklingen av våra egna tursitmål. På Visit Sundsvall hittar du många bra tips. I vår egen Naturguiden hittar du spännande utflyktsmål i vår egen kommun och på våra sidor om Uppleva & göra kan du läsa om allt från badstränder till skidspår.

Håll Sundsvall rent

Genom att vara rädd om vår natur och allemansrätten kan vi fortsätta att glädjas åt den rikedom som våra naturområden erbjuder. Ät gärna en picknick i skogen men släng skräpet i sopkorgen eller ta med dig det hem om det inte finns någon plats som är avsedd för skräp. Om du vill engagera dig för ett renare Sverige så kan du läsa om olika aktiviteter som genomförs av Håll Sverige rent.

Var sidan till hjälp?

  • Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan. Lämna din e-postadress så att vi kan återkoppla till dig.