Ökad smittspridning av covid-19

Kraftigt ökad smittspridning i Västernorrland!

Nära dubbelt så många testades positivt i Västernorrland för covid-19 under förra veckan jämfört med veckan innan. Region Västernorrland uppmanar alla invånare i länet att vara extra noga med att följa gällande råd och rekommendationer, och att fortsätta att ta ansvar för att minska smittspridningen. Det viktigaste är att hålla avstånd till varandra och att stanna hemma och provta sig vid symptom. Är du ännu inte vaccinerad? Vaccinet ger ett bra skydd mot allvarlig sjukdom och död i covid-19.

I slutet av december inrapporterades det första bekräftade fallet i Västernorrland av virusvarianten omikron. Omikron är betydligt mer smittsam jämfört med andra virusvarianter av covid-19, och allt fler invånare i länet behöver nu sjukhusvård för covid-19.

Läs mer om vad du behöver göra för att skydda dig själv och andra mot covid-19 på Folkhälsomyndigheten. Det finns särskilda råd för dig som är ovaccinerad.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/skydda-dig-sjalv-och-andra-rekommendationer-om-covid-19/

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.