Lämna sidan snabbt Så döljer du ditt besök på webben

Undvik trängsel på serveringar – så lämnar du synpunkter

Endast servering till sittande gäster och minst en meter mellan sällskap. Så undviks trängsel på serveringar. Använd vår e-tjänst för synpunkter om trängsel.

Från och med den 23 december 2021 gäller föreskrifter och allmänna råd om smittskyddsåtgärder på bland annat serveringsställen. Råden gör det tydligare vilka åtgärder serveringsställen bör vidta för att förebygga trängsel och därmed minska risken för spridning av covid-19.

Till dig som driver servering

  • Servering inomhus får endast ske till sittande sällskap. Sällskapen ska minst ha en meters avstånd till nästa sällskap för att minska smittspridning.
  • Besökare får hämta mat och dryck vid en disk, en buffé eller liknande, om det kan ske utan att trängsel uppstår.
  • När konserter, idrottsevenemang och liknande verksamheter anordnas på ett serveringsställe inomhus ska besökare sitta ned.
  • Besökare ska informeras om hur smittspridning kan undvikas och erbjudas möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten eller erbjudas handdesinfektion.

Har du synpunkter om trängsel på serveringar? Använd då kommunens e-tjänst.

Miljökontoret gör en bedömning av din inskickade synpunkt och om det behövs görs en inspektion på plats. Du kan välja att vara anonym i e-tjänsten, som enbart gäller serveringar. Tjänsten gäller alltså inte trängsel i kollektivtrafiken, butiker och så vidare.

Tipsa om trängsel vid servering

Ung man sitter ensam på café.

Foto: Mostphotos

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.