Sveriges första digitala betyg finns i kommunens Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen i Sundsvalls kommun har skapat ett digitalt flöde över hela betygsprocessen.

Jennie Sjögren och Niklas Edén

Jennie Sjögren och Niklas Edén Foto: Privat

Från att betyget sätts, signeras av läraren, godkänns av handläggaren till att betyget når eleven och att det arkiveras. Fördelar med en digital hantering är bland annat att tillgången till betyg för eleverna blir snabbare, rättssäkerheten kring myndighetsutövningen ökar då hanteringen av pappersdokument minskar, den administrativa bördan för lärare och antagningshandläggare minskar samt att både kostnaderna och miljöpåverkan minskar.

I veckan höll Jennie Sjögren, rektor vid Vuxenutbildningen, och Niklas Edén, arkivarie vid kommunarkivet, ett föredrag under Gotit Week (rikstäckande kompetensdagar för skola och vuxenutbildning) kring arbetet som pågått under 1,5 år. Nästa steg för Vuxenutbildningen i Sundsvall blir att digitalt arkivera övriga handlingar i systemen.

Läs mer om digitaliseringen av betyg vid Vuxenutbildningen, Sundsvalls kommun.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.