Ny utställning öppnar 4 december

För KÄRLEK, RÄTTVISA och FRED – en utställning om författaren och feministen FRIDA STÉENHOFF öppnar snart.

Frida Stéenhoff, porträtt i helfigur från 1906.

Foto: Okänd. © Sundsvalls museum.

Bosatt i Sundsvall förvärvade överklasskvinnan Frida Stéenhoff från Stockholm kunskaper om kärlekens villkor och om kvinnans, barnens och de fattigas bristande rätt i Sverige. Hon drog slutsatser av sina insikter och förde fram dem i dramer och föredrag, som uppmärksammades över hela landet.

I utställningen berättas Fridas historia med porträttfotografier, citat ur skrifter, tidningsartiklar, privata brev och annat arkivmaterial samt fotografier från familjealbum och museets fotoarkiv. Målningar och skrifter av Frida visas i original.

Utställningen pågår till 24 april 2022.

Vernissage

Lördag 4 december klockan 13.00-14.00

Annika Frida Arnell, skådespelare och barnbarnsbarn till Frida Stéenhoff, deltar vid vernissagen och berättar familjeminnen och läser ur Fridas texter.

Barbro Björk, utställningens curator inleder vernissagen, och Christina Carlsson-Wetterberg, professor och författare till biografin om Frida Stéenhoff, invigningstalar.

Mingel i utställningen fram till klockan 16.00.

Fri entré. Varmt välkommen!

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.