Nya rekommendationer från och med 22 november

Från och med den 22 november bör alla som är 6 år och äldre, oavsett vaccinationsstatus, testa sig för covid-19 vid symptom

Från och med den 22 november rekommenderar Folkhälsomyndigheten återigen att alla som är 6 år och äldre och som får symtom som kan vara covid-19 testar sig. Detta gäller både personer som är vaccinerade och personer som inte är vaccinerade. Liksom tidigare gäller att den som insjuknar ska stanna hemma.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar också att personer även utan symtom testas när någon i hushållet insjuknar i covid-19.

Orsaken till den nya rekommendationen är dels en ökande smittspridning i många länder i Europa, dels att Folkhälsomyndighetens scenarier har pekat mot en trolig ökning även i Sverige de kommande veckorna.

Läs mer om den nya rekommendationen här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/november/testning-for-covid-19-rekommenderas-for-alla-med-symtom/

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.