Sundsvalls kommuns måltidsverksamheter är bland de bästa i Sverige

Sundsvalls kommun blev fyra i kategorin ”Årets hållbara skolmatskommun” när White Guide Junior i onsdags utsåg de bästa offentliga måltiderna i Sverige.

– Självklart ville vi vinna men jag är otroligt stolt över vårt arbete och det är så roligt att återigen få vara med i det här fina sammanhanget. Det visar att vi gör något riktigt bra, säger Eva Nordberg, måltidschef, Sundsvalls kommun.

Sundsvalls kommuns måltidsverksamheter har funnits med bland de nominerade ända sedan den första tävlingen för nio år sedan. I år med nomineringar i hela fem kategorier.

Kommunens placeringar i år:

  • Årets hållbara skolmatskommun – Sundsvalls kommun, plats 4
  • Årets skolkock – Maria Sundberg, Skönsmons skola, plats 5
  • Årets förskolekock – Görel Eriksson, Stångå förskola, plats 9
  • Årets förskolekök – Stångå förskola, plats 10
  • Årets skolrestaurang – Skönsmons skola, plats 20 och Matfors skola plats 22.

I White Guide junior bedömer juryn smak och näring, måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och annat som bidrar till att höja måltidsupplevelsen. Över 250 förskolor, skolor och äldreboenden i Sverige har bedömts av juryn.

Mer om White Guide junior.

Sju glada personer framför en fondvägg med texten White Guide.

Från vänster: Eva Nordberg, Görel Eriksson, Maria Sandberg, Magnus Fjell, Jonas Backlund, Emelie Jonsson Söderberg och Per Eklund. Foto: Sundsvall Mat och Måltider.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.