Nu öppnar vi Pettson och Findus, mucklor och manicker igen

Med platsbiljett är du välkommen in i ett upplevelserum fyllt av manicker, prylar och en och annan muckla.

 

Pettson och Findus. Illustration av författaren Sven Nordqvist.

Foto: © Sven Nordqvist 2019.

Upplevelserummet rekommenderas för dig som är mellan 5 och 9 år. På sundsvall.se/pettson finner du det du behöver veta inför ditt besök.

Du bokar ditt besök i förväg på entresundsvall.se. Boka en biljett per person, oavsett ålder. Biljetten gäller för ett besök i 60 minuter. Biljettsläpp fredag 22 oktober. Utställningen öppnar måndag 25 oktober 2021.

Boka biljetter till Pettson och Findus, mucklor och manicker >

Om upplevelserummet

Upplevelserummet är utformat tillsammans med Lina Sporrong, scenograf, som bland annat arbetat med Pettson och Findus värld på Gröna Lund i Stockholm.

Sofia Bergström Eriksson och Annika Hellman, forskare vid Mittuniversitetet, har varit involverade och bidragit med forskningsperspektiv på pedagogik. Även Sundsvalls stadsbibliotek och flera skolor i Sundsvalls kommun har bidragit med synpunkter och idéer. Pettson och Findus, mucklor och manicker har sin utgångspunkt i FN:s globala mål och stöttas ekonomiskt av Sida.

Varmt välkommen!

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.