Västermalms Gymnasiesärskola designade världens bästa papperskorg

Juryn till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar utsåg i juni nio vinnare i tävlingen: Ta fram en design på Världens bästa papperskorg. Nu i höst var det invigning på Västermalm.

Sopkorg vinst

Foto: VM

Motivering var: “Kreativ, konstnärlig och med fiffiga detaljer! Kul att papperskorgen utgår från kommunens symbol: en drake som även vågar ta för sig utanför papperskorgen.”

Av 117 tävlingsbidrag från förskolor, fritidsverksamheter, skolor samt gymnasieskolor, från södra till norra Sverige, har juryn från Håll Sverige Rent, CAN-marketing och Beteendelabbet utsett vinnarna.

– Det är så otroligt roligt att ta del av alla kreativa uppslag från ungdomar över hela Sverige. Inte var det lätt för juryn att bestämma sig men nu har vi nio vinnare, säger Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent. Ett syfte med tävlingen är att få barn att känna att de kan påverka. Bra idéer kan bli verklighet och leda till förändring. Och förändring är ett måste för att minska nedskräpningen.

– När vi jobbar med barn påverkar de i sin tur sina vårdnadshavare. Så vill vi åstadkomma förändring hos samhället i stort är det barnen vi ska sätta i fokus, säger Johanna Ragnartz.

Anna Olsson arbetar som speciallärare på IAIND i Sundsvall. Hon säger så här om hur det känns att tillhöra vinnarna.
– Det känns jätteroligt. Eleverna har varit mycket engagerade och det är riktigt kul att deras engagemang belönas.

Håll Sverige Rent har nu folierat vinnarbidraget på en papperskorg på skolgården på Västermalm. 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.