Lyslördag i Sundsvall är tillbaka med Tusse som årets artist

Förra året satte pandemin stopp men lördag 13 november kan Sundsvallsborna åter samlas för att lysa upp Stenstan i den populära tradition vi haft sedan 2008.

Lyslördag i Sundsvall lördag 13 november

Lyslördag i Sundsvall lördag 13 november med musik från Tusse.  Foto: Sundsvalls kommun

Musik med Tusse, Kjell Lönnå och Sundsvalls kammarkör

Vi är stolta att få presentera Tusse som årets artist på Lyslördag. Förutom att bjuda på sin egen musik kommer han att sjunga ”Stad i ljus” när vi tänder upp Sundsvall med all julbelysning. I år firar Julton med Kjell Lönnå och hans Sundsvalls kammarkör 55 år. Vad passar väl bättre än att få njuta av deras körsång redan på Lyslördag.

Program hela dagen

Dagen startar 11.00 med julmarknad utomhus på Stora Torget och längs Storgatan. Från 13.00 är det öppet hus på Sundsvalls Centralstation. Själva invigningsfirandet drar igång 15.00 och 15:35 startar fackeltåget från Sundsvalls Centralstation mot Stora torget. 16.00-17.00 fylls torget av tal, musik och framträdanden. Dagen rundas av på Olof Palmes Torg med glögg och lussekatter (begränsat antal) där vi kan se Norra bergets julljus tändas.

Klockan 11:00 Julmarknad på Stora torget och Storgatan.
Klockan 13:00 Öppet hus på Sundsvalls Centralstation
Klockan 15:00 Invigningsfirande av Sundsvalls Centralstation
Klockan 15:35 Fackeltåg från Sundsvalls Centralstation till Stora Torget.
Klockan 16:00-17:00 Lyslördag på Stora torget, Tusse, Sundsvalls kammarkör under ledning av Kjell Lönnå, tal av kommunstyrelsens ordförande Bodil Hansson, tändning av julbelysning till tonerna av Stad i ljus. Konferencierer: kommunfullmäktiges ordförande Arianne Sundman och Årets Köng Yamandú Pontvik leder programmet från Stadshusets balkong.
Klockan 17:00-17:30 Glögg och lussekatter vid Olof Palmes torg. OBS! Begränsat antal.

 

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.