Sundsvalls kommun kan bli Sveriges digitaliseringskommun

2018 bestämde sig politiken i Sundsvall för att kraftsamla och möta upp de förändringar hela samhället står inför.

Då fastslogs en målbild samt handlingsplan för digitalisering. Nu tre år senare står Sundsvalls kommun som en av tre stolta finalister om att bli Sveriges digitaliseringskommun.

Sveriges digitaliseringskommun utses till den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. Syftet med utmärkelsen är att stimulera den fortsatta moderniseringen och förbättringen i kommunerna.

Microsoft teams syns på en telefon och symboliserar en digital förflyttning vad gäller samarbeten och möten.

Foto: Mostphotos

– Digitaliseringen är en förutsättning för en hållbar omställning både som organisation och för våra invånare och företag. För en lyckad digitalisering krävs ett lagarbete mellan det offentliga, näringslivet, akademin och invånarna och därför känns det bra för hela Sundsvall som plats att vi nu är finalister säger Bodil Hansson, kommunstyrelsens ordförande, Sundsvalls kommun.

– Oerhört roligt att vårt arbete uppmärksammas då vi valt en annan väg med ett stort fokus på en hållbar utveckling, vi måste våga utmana dagens strukturer inom kommunsektorn och utveckla en helt ny grund att stå på för en mer långsiktig och ändamålsenlig digitalisering säger Jari Koponen, ansvarig för digitaliseringsprogrammet, Sundsvalls kommun

– Denna finalplats har möjliggjorts av alla fantastiska medarbetare som krokat arm både internt och externt för att bryta helt ny mark. En eloge till alla i vår organisation som får det här att hända. Marcus Matteby, CIO, Sundsvalls kommun

Upplands-Bro och Växjö är de andra två finalisterna som har chansen att ta hem det ärofulla priset som delas ut den 7 mars, 2022, på Kvalitetsmässan i Göteborg.

Bakom nomineringarna står Sveriges kommuner och regioner (SKR), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Regeringskansliet, It & telekomföretagen, Microsoft, Telia, Vinnova och Kvalitetsmässan.

Läs mer om utmärkelsen på www.kvalitetsmassan.se

Läs mer om digitaliseringsarbetet på Sundsvalls kommun https://utveckling.sundsvall.se/

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.