Sundsvalls kommun har flera nomineringar till prestigefulla White Guide junior

Nu står det klart att Sundsvall har åter igen ett flertal nomineringar till årets White Guide junior.

Kvaliteten på de offentliga måltiderna i Sverige har aldrig varit högre än idag. Det konstaterar White Guide junior när tävlingen i år genomförs för nionde året i rad. Sundsvalls kommun har totalt sex nomineringar med och tävlar därmed i kategorierna Årets skolkök, Årets förskolekock, Årets förskolekök, Årets hållbara skolmatskommun och Årets skolrestaurang.

En talrik fylls på med mat från ett buffébord.

Kvaliteten på de offentliga måltiderna i Sverige har aldrig varit högre. Sundsvalls kommun har totalt sex nomineringar i tävlingen Whiteguide jr som rör offentlig gastromi. Foto: Mostphotos

De nominerade är:
• Årets skolkock Maria Sundberg på restaurang skogsgläntan, Skönsmons skola
• Årets förskolekock Görel Eriksson på Stångå förskola
• Årets förskolekök Stångå förskola
• Årets hållbara skolmatskommun Sundsvalls kommun
• Årets skolrestaurang Matfors skolrestaurang Va´Gott och Skönsmons skolrestaurang Skogsgläntan

White guide junior är en av de största tävlingarna inom offentlig gastronomi i Sverige. Tävlingen avgörs den 3 november.

Jag är idag väldigt stolt över de offentliga måltiderna i Sundsvalls kommun. Vi har jobbat under många år med att höja kvalitén och det visar sig tydligt när vi jämförs med andra kommuner. Hos oss finns gott om eldsjälar som brinner för att utveckla måltiderna för kommunens matgäster samt en tydlig politisk inriktning gällande hur måltiderna i kommunens ska vara utformade. Vi ser med nyfikenhet fram emot november när vi vet hur vi placerat oss i tävlingen säger Eva Nordberg, avdelningschef mat och måltider.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.