Hur Brexit påverkar Brittiska medborgare som arbetar och bor i Sverige

Information från den Brittiska ambassaden till brittiska medborgare som arbetar och bor i Sverige.

EU;:s och Storbritanniens flaggor

Foto: Mostphotos

Storbritannien har lämnat den Europiska Unionen (EU) och övergångsperioden har nått sitt slut. Brittiska medborgare har inte längre rätt att röra sig fritt inom EU enligt EU:s Fri rörlighet för personer. Det betyder att Brittiska medborgare som bor i Sverige kan behöva agera för att säkra sin rätt att arbeta och bo i Sverige.

Läs guiden på den Brittiska ambassadens webbplats för Brittiska medborgare som lever i Sverige.

In English

The United Kingdom has left the European Union and the transition period has  ended. UK citizens are no longer covered by EU Freedom of Movement law. Therefore, as a British citizen residing in Sweden, you may need to take action to secure your rights to live and work in Sweden.

Read this guidance from the British Embassy in Stockhom on Brittish citizens living  in Sweden to get the full story.

Var sidan till hjälp?

  • Om du lämnar personuppgifter här kommer vi att behandla dessa enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer på sundsvall.se/personuppgifter. Det du skriver skickas direkt till den som uppdaterar sidan.